Gouden Aar

Stichting Sliedrecht & Cultuur heeft op 15 november de Gouden Aar uitgereikt aan het Sliedrechts Museum en de Historische Vereniging Sliedrecht. Deze prijs wordt toegekend aan verenigingen of stichtingen die zich opvallend sociaal en/of innovatief inzetten voor de gemeente op het gebied van de Sliedrechtse cultuur.

De prijs bestond uit een beeldje, een Gouden Aar, en een financiële stimulans van 250 euro. De prijzen werden uitgereikt door de voorzitter van SSC Anja de Rooij. Zij had lovende woorden over de rol van het Sliedrechts Museum. "In het Sliedrechts Museum is te zien hoe Sliedrecht is ontstaan en hoe de inwoners er vroeger woonden en werkten. Bezoekers maken kennis met de cultuur-historische erfenis van het dorp. Er is een permanente expositie waar een brede collectie van historische voorwerpen, schaalmodellen, landkaarten en diorama's uit het verleden worden tentoongesteld. Het museum is daarom uitermate belangrijk voor Sliedrecht en mocht daarom met recht de Gouden Aar 2011 in ontvangst nemen.