Raad waarover dit gaat

Raad waarover dit gaat is een nieuwe rubriek op de website van het Sliedrechts Museum. Uw reacties worden met belangstelling ingewacht. U kunt reageren via het contactadres van onze website.

Dijkhuis Schilderij van een dijkhuis aan de Sliedrechtse dijk . Waar het is dat weten wij niet en ook niet wanneer of wie het geschilderd heeft. We denken dat het binnendijks is.  Graag meer informatie.
Foto 3752 Plankje met klem
4916 Foto 4916, portret van een heer met snor, vraag: wie is deze man?
Foto 4916 Portret van heer met snor
4917 Foto 4917, tableau met munten (kwartjes uit het guldens tijdperk) in de vorm van het getal 50 waarin twee portretten, vraag: wat stelt dit voor of ter gelegenheid waarvan is dit vervaardigd en wie zijn de afgebeelde personen.
Op de achterkant staat de naam Jan van de Giessen, Gijbelandsedijk 57 , Brandwijk. Deze informatie was onvoldoende om er achter te komen waarom dit gemaakt is, wanneer en wie de andere persoon is. De muntjes zijn kwartjes.
Foto 4917 Tableau met munten