Sliedrecht 950 jaar

detailHet Sliedrechts Museum heeft per heden een mini expositie ingericht in de Raadszaal getiteld "Sliedrecht 950 jaar".

Deze mini expositie is ter gelegenheid van het bijzondere jubileum dat Sliedrecht dit jaar gaat vieren. De naam van ons dorp wordt voor het eerst genoemd in een akte van 2 mei 1064.

Op vrijdag 2 mei 2014 is er in de Grote Kerk aan de Stationsweg een lezing, georganiseerd door de Historische Vereniging Sliedrecht en verzorgd door historicus H.C. 't Jong, over het ontstaan van ons dorp. Deze lezing wordt vooraf gegaan door middeleeuwse muziek door de groep Wronghel en Wei en door organist A. Versluis.

Ook zal er gesproken worden door burgemeester Bram van Hemmen, en een vertegenwoordiger van de commissie Sliedrecht 950 jaar.

Vooruitlopend op alle activiteiten wil het Sliedrechts Museum ook aandacht schenken aan het jubileum, en toont oude kaarten, tekeningen, akten en middeleeuwse gebruiksvoorwerpen.

Voor wie geïnteresseerd is in de historie van ons dorp, raden wij dan ook aan om expositie en lezing te bezoeken.

De lezing op 2 mei as. in de Grote Kerk begint om 20.00 uur, de kerk is geopend vanaf 19.30 uur.