diorama van Baanhoek
Diorama

In het gedeelte van het museum wat vroeger, toen het museum nog raadhuis was, gebruikt werd als ‘’De Nor’’, vindt u een vaste opstelling van het diorama van Baanhoek.
De Sliedrechtse modelbouwer Koos van Hof, begon in 2002 met zijn bouwwerk vanwege een dioramawedstrijd van het tijdschrift Rail Magazine. Thema was "spoor en water".
Het diorama is een weergave van Baanhoek rond de jaren dertig van de vorige eeuw. Het diorama won de eerste prijs in de wedstrijd van Rail Magazine en was verder te zien
in het Nationaal Modelspoor in Sneek en tijdens Dordt in Stoom van 2004. Hierna heeft van Hof het model uitgebreid zodat het spoor aan de linkerkant echt over de Merwede
gaat. Het diorama was daarna te zien op Rail2004 in Leiden en het was een van de publiekstrekkers op Nederlands grootste modelbouwshow in Goes. In de originele opstelling bij van Hof thuis kon het treintje helemaal rondrijden.

Na het overlijden van de heer Hof hebben de nabestaanden het diorama aan het Sliedrechts Museum geschonken, waar het een van de topstukken is. Alles is perfect op schaal. Veel werktuigen werken ook inderdaad. In de huizen brandt het licht en op de dijk staat de ijscoboer. Wie zien de Fopsmit bij het benedenveer liggen. We hadden in Sliedrecht het bovenveer, middenveer en benedenveer. Deze bootdienst vormde de verbinding tussen Gorinchem en Rotterdam.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel deze expositie:

Janneke schilderij

Kom kunst kijken!

tijdelijke expositie

Op zaterdag 29 juni a.s. start de tweede kunstexpositie van dit jaar

bekijk expositie
Img064 Rust in een kanokreek, Adri Stam

Zaterdag, 4 mei a.s. de eerste van drie kunstexposities.

tijdelijke expositie

Het Sliedrechts Museum heeft ook dit jaar weer drie kunstexposities gepland. Diverse kunstenaars  laten dan hun veelzijdig werk zien. De eerste kunstexpositie loopt van 4 mei t/m 22 juni 2024.

bekijk expositie

het winkeltje van Boer

doorlopende expositie

In vroegere tijden was dit winkeltje tegenover het huidige baggermuseum gevestigd.

bekijk expositie