Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

Voor de tweede kunstexpositie in het museum exposeren dit keer zes kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. Alle zes zijn in Sliedrecht geboren en opgegroeid. Later verhuisden vijf ervan naar de buurtgemeenten Dordrecht en Hardinxveld. Allemaal bezochten zij de kunstacademie en werkten zij in en voor de kunst.

Richard van den Dool, kunstschilder. Henk  ‘t Jong, graficus, historicus en schrijver van geschiedenis. Jelle Korevaar, maker van kinetische kunst (en nog steeds woonachtig in Sliedrecht). Ad de Jong, schilder, beeldhouwer, Bert Gort, beeldend kunstenaar en beeldhouwer Ton Kraayeveld, beeldend kunstenaar en kunstschilder.

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

Kunst in het museum

Verdeeld over 5 exposities die ieder ongeveer 6 weken duren, tonen 20 kunstenaars hun werken. Van beeldende kunst tot schilderkunst tot kinetische kunst. Gerenommeerde kunstenaars uit Sliedrecht of mensen die een band hebben met Sliedrecht, zijn hiervoor benaderd. De eerste kunstenaars die  hun werk vertonen zijn: Ina Hoogendoorn (schilderijen), Ad Kraayeveld (beelden), Gerrit Peele (beelden)  en vader en zoon Marinus en Corstiaan Rijnhout ( tekeningen en schilderijen).
Daarna volgens nog 4 exposities . Eén van die kunsttentoonstellingen  gaat over de Biesbosch. Dat gebeurt in samenwerking met het Dordts Museum, naar aanleiding van het boek ‘De schilders  van de Biesbosch’, geschreven door Pieter C Jorissen en Wim van Wijk. De expositie start tegelijkertijd in beide musea in juni.
Er is in het museum een voucher verkrijgbaar voor € 5,--, die toegang geeft tot alle 5 kunstexposities.

‘Ons kent ons’

TOEN in de Kerkbuurt

NU in het Sliedrechts Museum

Foto’s van passanten in de Kerkbuurt in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Wie weet is het een feest van herkenning.

Beslist de moeite waard!