Nu in het museum: ‘De schilders van de Biesbosch’

Op 4 juni jl. is de expositie ‘De schilders van de Biesbosch’ geopend In het Sliedrechts Museum. Het toont een selectie van schilderijen uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij WBooks..
Tijdens de opening overhandigden de samenstellers van het boek, Wim van Wijk en Pieter Jorissen, een exemplaar aan de burgemeester van Sliedrecht, Jan de Vries..
De expositie loopt van 4 juni t/m 23 juli. Ze is samengesteld door Bert Gort en Richard van den Dool. Een ander deel van de kunstwerken uit het boek is te zien in het Dordrechts Museum, van 11 juni t/m 8 januari 2023.
Het boek met prachtige schilderwerken over de  Biesbosch, is te koop in het museum voor € 24,95.

Nu in het museum: ‘De schilders van de Biesbosch’

Kunst in het museum

Verdeeld over 5 exposities die ieder ongeveer 6 weken duren, tonen 20 kunstenaars hun werken. Van beeldende kunst tot schilderkunst tot kinetische kunst. Gerenommeerde kunstenaars uit Sliedrecht of mensen die een band hebben met Sliedrecht, zijn hiervoor benaderd. Een van die kunsttentoonstellingen (van 4 juni t/m 23 juli) gaat over kunst van de Biesbosch. Dat gebeurt in samenwerking met het Dordrechts Museum, naar aanleiding van het boek "'De schilders van de Biesbosch'', geschreven door Pieter C Jorissen en Wim van Wijk. Daarna volgen t/m november nog 2 kunstexposities van Sliedrechtse kunstenaars.
Er is in het museum een voucher verkrijgbaar voor € 3,-, die toegang geeft tot alle kunstexposities tot november.

‘Ons kent ons’

TOEN in de Kerkbuurt

NU in het Sliedrechts Museum

Foto’s van passanten in de Kerkbuurt in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw.

Wie weet is het een feest van herkenning.

Beslist de moeite waard!