Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

In het Sliedrechts museum exposeren wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. De meesten zullen onder Sliedrechters bekend zijn:
Jan Beuzekom, velen kennen hem als tandarts, maar Jan maakt ook prachtige bronzen beelden; Arie de Groot, geboren Sliedrechter; hij maakt prachtige tekeningen; Johan Huijzer, inmiddels wereldwijd bekend kunstenaar van kleurige sculpturen en schilderijen, oprichter van het Creatief Centrum in Sliedrechts; Gerard Mijnster, maakt beelden en tekeningen en laat zich daarbij inspireren door de natuur en tenslotte Maarten de Winter, bekend van De Winter Groen in Sliedrecht, maar velen kennen hem ook als kunstenaar van o.a. houten beelden. Hij is tevens de ontwerper van het beeld met de pijpen bij de afrit van de A15 bij Sliedrecht West. Tevens is het kunstwerk ‘De Golven’, te vinden aan de Rivierdijk ter hoogte van de oprit van de Rembrandtlaan een ontwerp van Maarten de Winter en de schilderingen zijn van Johan Huijzer.

Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

In het Sliedrechts museum exposeren vanaf woensdag 3 augustus wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. De meesten zullen onder Sliedrechters bekend zijn:

Nu in het museum: ‘De schilders van de Biesbosch’

Op 4 juni jl. is de expositie ‘De schilders van de Biesbosch’ geopend In het Sliedrechts Museum. Het toont een selectie van schilderijen uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij WBooks.
Tijdens de opening overhandigden de samenstellers van het boek, Wim van Wijk en Pieter Jorissen, een exemplaar aan de burgemeester van Sliedrecht, Jan de Vries.
De expositie loopt van 4 juni t/m 23 juli. Ze is samengesteld door Bert Gort en Richard van den Dool. Een ander deel van de kunstwerken uit het boek is te zien in het Dordrechts Museum, van 11 juni t/m 8 januari 2023.
Het boek met prachtige schilderwerken over de  Biesbosch, is te koop in het museum voor € 24,95.

Kunst in het museum

Verdeeld over 5 exposities die ieder ongeveer 6 weken duren, tonen 20 kunstenaars hun werken. Van beeldende kunst tot schilderkunst tot kinetische kunst. Gerenommeerde kunstenaars uit Sliedrecht of mensen die een band hebben met Sliedrecht, zijn hiervoor benaderd. Een van die kunsttentoonstellingen (van 4 juni t/m 23 juli) gaat over kunst van de Biesbosch. Dat gebeurt in samenwerking met het Dordrechts Museum, naar aanleiding van het boek "'De schilders van de Biesbosch'', geschreven door Pieter C Jorissen en Wim van Wijk. Daarna volgen t/m november nog 2 kunstexposities van Sliedrechtse kunstenaars.
Er is in het museum een voucher verkrijgbaar voor € 3,-, die toegang geeft tot alle kunstexposities tot november.