Verborgen Schatten uit het depot van het Sliedrechts Museum
IMG 3555

De nieuwe tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ in het Sliedrechts Museum geeft een kijkje in het depot van het Sliedrechts Museum. Het laat een verzameling zien van unieke objecten uit het depot van het museum en daarnaast wordt ook het verhaal ervan verteld.

Bijvoorbeeld van de MEGGA, een welbekende busonderneming in het Sliedrecht van weleer. Naast de officiële naam, Maatschappij tot exploitatie van goedkope autobusdiensten, werd in Sliedrecht ook nog wel eens gesproken over ‘Met Elke Gulden Glimlacht Arie’, een verwijzing naar de eigenaar van de busonderneming, Arie Hartog.

Of wat te denken van het verhaal van de lijstensnijmachine. Geschonken door Anne de Vries van de inmiddels opgeheven verf- en kunstenaarswinkel aan de Kerkbuurt. De machine werd gebruikt door kunstenaar en lijstenmaker Hokken, voor velen een bekende Sliedrechter van weleer. Naast de indrukwekkende machine hangen er ook enkele schilderijen van de kunstenaar.

Tenslotte werd het verhaal verteld van de oude houten wasmachine, twee jaar geleden geschonken door de fam. Kooiman. Een elektrisch aangedreven houten wasmachine uit het begin van de 20e eeuw, een uniek stuk.

Poster A5 Expositie Leo Lanser

Vormgever en fotograaf Leo Lanser exposeert in het Sliedrechts Museum

Het Sliedrechts Museum kondigt met trots de komende expositie aan van fotograaf en vormgever Leo Lanser. Vanaf woensdag 27 maart tot en met zaterdag 20 april is het werk van Leo Lanser te zien.

het winkeltje van Boer

doorlopende expositie

In vroegere tijden was dit winkeltje tegenover het huidige baggermuseum gevestigd.

de schoolklas van weleer

doorlopende expositie

Bezoekers van rond de zestig zullen zich zo’n klas nog wel herinneren. Het zwarte schoolbord met de krijtjes. Wat kon dat...