Anne de Vriesschool op bezoek in Sliedrechts Museum

Op 18 november was groep 5 van de Anne de Vriesschool op bezoek in het Sliedrechts Museum. Zij maakten gebruik van de voucher die aan alle Sliedrechtse scholen is verstrekt, waarmee ze het museum kunnen bezoeken.

Het was op 18 november precies 600 jaar geleden dat ons gebied werd geteisterd door de Sint Elisabethvloed. De film over de watersnood in 1953, die in het museum te zien is, sloot daar mooi op aan. Het was voor de kinderen indrukwekkend om te zien hoe – soms bekende – straten en gebouwen in ons dorp onder water stonden. Het leidde tot vele vragen en verhalen.

Daarnaast was Herber de Keizer aanwezig om een demonstratie te geven van de touwbaan. Getoond werd hoe vroeger touw werd gemaakt.

Een natuurlijk waren de historische taferelen die in het museum te zien zijn (de winkel van de familie Boer, de schoenwinkel van de familie Van der Vlies, de oude schoolbanken, etc.) aanleiding voor leuke anekdotes en vele vragen.

Al met al een geslaagde middag en het museum hoopt ook de andere scholen binnenkort te mogen ontvangen.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Wordt verwacht: ‘De schilders van de Biesbosch’

21-05-2022

In het Sliedrechts Museum is van 4 juni t/m 23 juli de tentoonstelling ‘De schilders van de Biesbosch’ te zien. Het toont een selectie van werken uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij W. Books.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer