Anne de Vriesschool op bezoek in Sliedrechts Museum

Op 18 november was groep 5 van de Anne de Vriesschool op bezoek in het Sliedrechts Museum. Zij maakten gebruik van de voucher die aan alle Sliedrechtse scholen is verstrekt, waarmee ze het museum kunnen bezoeken.

Het was op 18 november precies 600 jaar geleden dat ons gebied werd geteisterd door de Sint Elisabethvloed. De film over de watersnood in 1953, die in het museum te zien is, sloot daar mooi op aan. Het was voor de kinderen indrukwekkend om te zien hoe – soms bekende – straten en gebouwen in ons dorp onder water stonden. Het leidde tot vele vragen en verhalen.

Daarnaast was Herber de Keizer aanwezig om een demonstratie te geven van de touwbaan. Getoond werd hoe vroeger touw werd gemaakt.

Een natuurlijk waren de historische taferelen die in het museum te zien zijn (de winkel van de familie Boer, de schoenwinkel van de familie Van der Vlies, de oude schoolbanken, etc.) aanleiding voor leuke anekdotes en vele vragen.

Al met al een geslaagde middag en het museum hoopt ook de andere scholen binnenkort te mogen ontvangen.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Laatste KUNST-expositie in het Sliedrechts Museum

25-09-2022

Op 1 oktober start alweer de laatste in een reeks van 5 kunstexposities in het Sliedrechts Museum. Deze is te zien t/m zaterdag 5 november.

Wat is er te zien
Ook dit keer is er weer een gevarieerd aanbod van vijf kunstenaars die hun roots in Sliedrecht hebben: Dirk de Bruin, beeldhouwer, Rijna van Holland, beeldhouwer, Harm Kampen, schilder, o.a. van portretten, Antoinette Schoonderbeek, keramiste, werkt in porselein en Gert de Winter, schilder en maakt objecten.

lees meer

Expositie Sliedrechtse kunstenaars geopend

04-08-2022

Woensdag 3 augustus opende voorzitter Joost Verhoef weer een bijzondere kunstexpositie in het Sliedrechts Museum: Werken van Jan  Beuzekom, Arie de Groot, Johan Huijzer, Gerard Mijnster en Maarten de Winter zijn te bewonderen t/m 17 september. Openingstijden: woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur

lees meer

Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

29-07-2022

In het Sliedrechts museum exposeren vanaf woensdag 3 augustus wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. De meesten zullen onder Sliedrechters bekend zijn:

lees meer