Bijzondere activiteiten tijdens de museumweek in het Sliedrechts Museum

Van 4 t/m 10 april is de nationale museumweek. Ook het Sliedrechts Museum besteedt hier extra aandacht aan.

Kunstenaars aanwezig in het museum
Op woensdag 6 april zijn Ad Kraayeveld en Corstiaan Rijnhout in het museum. Ad geeft dan een demonstratie beeldhouwen en Corstiaan vertelt iets over zijn schilderijen.

Zaterdag 9 april is Ina Hoogendoorn in het museum, die dan iets zal vertellen over haar schilderkunst en over schilderen in het algemeen. Ook is Gerrit Peele aanwezig, om een demonstratie beeldhouwen te geven in het museum.

Demonstratie touwslagen
Sliedrecht heeft in het verleden een touwslagerij gehad, waar touw werd gemaakt, met name voor de scheepvaart. Herber de Keizer geeft hiervan op woensdagmiddag 6 en zaterdagmiddag 9 april een demonstratie in het museum. Kinderen kunnen dan hun eigen touw draaien. Een leuke activiteit!

Tijdlijn van Sliedrecht
Tijdens de museumweek is er genoeg te beleven in het Sliedrechts Museum. Bekijk en beluister een aantal bekende Sliedrechters die ieder een toelichting geven op een bepaalde periode vanaf het ontstaan van de gemeente Sliedrecht. De korte verhalen worden ondersteund door beelden en objecten en foto’s met uitleg.

En natuurlijk zijn er de vaste exposities die meer vertellen over de historie van en in  Sliedrecht.

Foto: Joost Verhoef

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Wordt verwacht: ‘De schilders van de Biesbosch’

21-05-2022

In het Sliedrechts Museum is van 4 juni t/m 23 juli de tentoonstelling ‘De schilders van de Biesbosch’ te zien. Het toont een selectie van werken uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij W. Books.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer