Cyriel van Dijk op bezoek bij expositie De Bonkelaar

Zaterdag 20 november was de eerste directeur van de Bonkelaar, Cyriel van Dijk, op bezoek in het Sliedrechts Museum om de expositie over de Bonkelaar te bekijken.

Hij was daar samen met Piet Mostert, die hem indertijd als directeur opvolgde. Cyriel heeft als directeur de opening van het cultureel centrum meegemaakt en heeft als bevlogen en kundig directeur het centrum op de kaart gezet in Sliedrecht en wijde omgeving. Dat hij dat met verve heeft gedaan blijkt wel uit de vele bekende artiesten die de weg naar het theater in de loop der jaren hebben gevonden. Ook de Sliedrechtse jeugd wist het theater te vinden bij de Club J&B, waar vele bands hebben opgetreden voor een enthousiast publiek.

Piet Mostert zegt daarover: ‘Cyriel van Dijk stond voor de opgave om de vele mogelijkheden van dit gebouw optimaal te benutten. Vlak voor de opening in maart 1974 werd ik door hem als administrateur in dienst genomen en kon ik met eigen ogen zien hoe adequaat en bevlogen hij te werk ging. Hij wist de vele medewerkers op bewonderenswaardige wijze te binden en te inspireren.’

Het Sliedrechts Museum vond het een eer om Cyriel te ontvangen en heeft hem als dank daarvoor een model van de watertoren in Sliedrecht aangeboden, als herinnering aan de plaats waar hij zo’n belangrijke rol heeft vervuld.

Van links naar rechts: Cyriel, Teunie Tukker (de eerste secretaresse bij de Bonkelaar), Yvonne Monster (één van de latere secretaresses bij de Bonkerlaar) en Piet Mostert, bij de ingang van de expositie.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Interactief bezoek aan het Sliedrechts Museum

2-12-2021

Woensdag 1 december is buurtwerker Yannick Hurkmans voor het project Ontmoetingen Online op bezoek geweest in het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk. 

lees meer

Cyriel van Dijk op bezoek bij expositie De Bonkelaar

28-11-2021

Zaterdag 20 november was de eerste directeur van de Bonkelaar, Cyriel van Dijk, op bezoek in het Sliedrechts Museum om de expositie over de Bonkelaar te bekijken.
Hij was daar samen met Piet Mostert, die hem indertijd als directeur opvolgde. 

lees meer

Anne de Vriesschool op bezoek in Sliedrechts Museum

18-11-2021

Op 18 november was groep 5 van de Anne de Vriesschool op bezoek in het Sliedrechts Museum. Zij maakten gebruik van de voucher die aan alle Sliedrechtse scholen is verstrekt, waarmee ze het museum kunnen bezoeken.

lees meer