Cyriel van Dijk op bezoek bij expositie De Bonkelaar

Zaterdag 20 november was de eerste directeur van de Bonkelaar, Cyriel van Dijk, op bezoek in het Sliedrechts Museum om de expositie over de Bonkelaar te bekijken.

Hij was daar samen met Piet Mostert, die hem indertijd als directeur opvolgde. Cyriel heeft als directeur de opening van het cultureel centrum meegemaakt en heeft als bevlogen en kundig directeur het centrum op de kaart gezet in Sliedrecht en wijde omgeving. Dat hij dat met verve heeft gedaan blijkt wel uit de vele bekende artiesten die de weg naar het theater in de loop der jaren hebben gevonden. Ook de Sliedrechtse jeugd wist het theater te vinden bij de Club J&B, waar vele bands hebben opgetreden voor een enthousiast publiek.

Piet Mostert zegt daarover: ‘Cyriel van Dijk stond voor de opgave om de vele mogelijkheden van dit gebouw optimaal te benutten. Vlak voor de opening in maart 1974 werd ik door hem als administrateur in dienst genomen en kon ik met eigen ogen zien hoe adequaat en bevlogen hij te werk ging. Hij wist de vele medewerkers op bewonderenswaardige wijze te binden en te inspireren.’

Het Sliedrechts Museum vond het een eer om Cyriel te ontvangen en heeft hem als dank daarvoor een model van de watertoren in Sliedrecht aangeboden, als herinnering aan de plaats waar hij zo’n belangrijke rol heeft vervuld.

Van links naar rechts: Cyriel, Teunie Tukker (de eerste secretaresse bij de Bonkelaar), Yvonne Monster (één van de latere secretaresses bij de Bonkerlaar) en Piet Mostert, bij de ingang van de expositie.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Wordt verwacht: ‘De schilders van de Biesbosch’

21-05-2022

In het Sliedrechts Museum is van 4 juni t/m 23 juli de tentoonstelling ‘De schilders van de Biesbosch’ te zien. Het toont een selectie van werken uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij W. Books.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer