Expositie "Naar de dokter!"
in een nieuw jasje

Het is inmiddels al een jaar geleden, dat in het Sliedrechts museum de expositie 'Naar de dokter', over 140 jaar gezondheidszorg in Sliedrecht, geopend werd. Al snel daarna werd het door coronaperikelen niet meer mogelijk de tentoonstelling te bezoeken. Helaas hebben daardoor vele Sliedrechters en anderen een bezoek aan de fraaie tentoonstelling gemist. Dat is natuurlijk heel jammer.

Daarom heeft het bestuur van het Sliedrechts Museum besloten de tentoonstelling te laten digitaliseren, voordat deze definitief wordt verwijderd. 

Filmmaker Dick van den Berg gaat samen de zusters Adriana en Cornelia, die indertijd op humoristische wijze de tentoonstelling hebben geopend, de expositie voor het nageslacht in korte video’s vastleggen. Deze video’s zullen straks te zien zijn op onze website. Tijdens de opnames wordt hij geassisteerd door Bert Gort, de samensteller van de tentoonstelling.

Het filmen heeft door de huidige lockdown vertraging opgelopen. Zo gauw het weer mogelijk is wordt er begonnen.

Deel dit bericht:

Interactief bezoek aan het Sliedrechts Museum

2-12-2021

Woensdag 1 december is buurtwerker Yannick Hurkmans voor het project Ontmoetingen Online op bezoek geweest in het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk. 

lees meer

Cyriel van Dijk op bezoek bij expositie De Bonkelaar

28-11-2021

Zaterdag 20 november was de eerste directeur van de Bonkelaar, Cyriel van Dijk, op bezoek in het Sliedrechts Museum om de expositie over de Bonkelaar te bekijken.
Hij was daar samen met Piet Mostert, die hem indertijd als directeur opvolgde. 

lees meer

Anne de Vriesschool op bezoek in Sliedrechts Museum

18-11-2021

Op 18 november was groep 5 van de Anne de Vriesschool op bezoek in het Sliedrechts Museum. Zij maakten gebruik van de voucher die aan alle Sliedrechtse scholen is verstrekt, waarmee ze het museum kunnen bezoeken.

lees meer