Expositie "Naar de dokter!"
in een nieuw jasje

Het is inmiddels al een jaar geleden, dat in het Sliedrechts museum de expositie 'Naar de dokter', over 140 jaar gezondheidszorg in Sliedrecht, geopend werd. Al snel daarna werd het door coronaperikelen niet meer mogelijk de tentoonstelling te bezoeken. Helaas hebben daardoor vele Sliedrechters en anderen een bezoek aan de fraaie tentoonstelling gemist. Dat is natuurlijk heel jammer.

Daarom heeft het bestuur van het Sliedrechts Museum besloten de tentoonstelling te laten digitaliseren, voordat deze definitief wordt verwijderd. 

Filmmaker Dick van den Berg gaat samen de zusters Adriana en Cornelia, die indertijd op humoristische wijze de tentoonstelling hebben geopend, de expositie voor het nageslacht in korte video’s vastleggen. Deze video’s zullen straks te zien zijn op onze website. Tijdens de opnames wordt hij geassisteerd door Bert Gort, de samensteller van de tentoonstelling.

Het filmen heeft door de huidige lockdown vertraging opgelopen. Zo gauw het weer mogelijk is wordt er begonnen.

Deel dit bericht:

Sliedrechts Museum straks eigentijds én duurzaam

25-2-2021

In deze lockdown-periode worden in veel musea renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Zo ook in het Sliedrechts Museum. Men hoopt straks klaar te zijn, wanneer de deuren weer opengaan voor de bezoekers. 

lees meer

Expositie "Naar de dokter!" in een nieuw jasje

17-2-2021

Filmmaker Dick van den Berg gaat de tentoonstelling "Naar de dokter!" digitaliseren voor het nageslacht. 

lees meer

Nieuwe voorzitter bij het Sliedrechts Museum

7-1-2021

Ad van Willigen overhandigt de voorzittershamer aan Joost Verhoef

lees meer