Expositie "Naar de dokter!"
in een nieuw jasje

Het is inmiddels al een jaar geleden, dat in het Sliedrechts museum de expositie 'Naar de dokter', over 140 jaar gezondheidszorg in Sliedrecht, geopend werd. Al snel daarna werd het door coronaperikelen niet meer mogelijk de tentoonstelling te bezoeken. Helaas hebben daardoor vele Sliedrechters en anderen een bezoek aan de fraaie tentoonstelling gemist. Dat is natuurlijk heel jammer.

Daarom heeft het bestuur van het Sliedrechts Museum besloten de tentoonstelling te laten digitaliseren, voordat deze definitief wordt verwijderd. 

Filmmaker Dick van den Berg gaat samen de zusters Adriana en Cornelia, die indertijd op humoristische wijze de tentoonstelling hebben geopend, de expositie voor het nageslacht in korte video’s vastleggen. Deze video’s zullen straks te zien zijn op onze website. Tijdens de opnames wordt hij geassisteerd door Bert Gort, de samensteller van de tentoonstelling.

Het filmen heeft door de huidige lockdown vertraging opgelopen. Zo gauw het weer mogelijk is wordt er begonnen.

Deel dit bericht:

Veel bezoekers tijdens de Open Monumentendag

18-09-2021

Op zaterdag 11 september was het museum de hele dag geopend in verband met de Open Monumentendag.

lees meer

Bezoek het Sliedrechts Museum tijdens de Open Monumentendag zaterdag 11 september

09-09-2021

Ook tijdens de Open Monumentendag aanstaande zaterdag opent het Sliedrechts Museum haar deuren. Voor een ieder die nog nooit in het museum is geweest, is dit een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen. 

lees meer

Sliedrechts Museum is weer open

24-06-2021

Woensdagmiddag 23 juni jl. heeft burgemeester Jan de Vries samen met voorzitter Joost Verhoef het Sliedrechts Museum heropend. Voorafgaande aan de openingshandeling hield de voorzitter ten overstaan van een groep genodigden en vrijwilligers een toespraak, gevolgd door een komische act van de bekende Sliedrechter Wout van Rees.

lees meer