Expositie "Naar de dokter!"
in een nieuw jasje

Het is inmiddels al een jaar geleden, dat in het Sliedrechts museum de expositie 'Naar de dokter', over 140 jaar gezondheidszorg in Sliedrecht, geopend werd. Al snel daarna werd het door coronaperikelen niet meer mogelijk de tentoonstelling te bezoeken. Helaas hebben daardoor vele Sliedrechters en anderen een bezoek aan de fraaie tentoonstelling gemist. Dat is natuurlijk heel jammer.

Daarom heeft het bestuur van het Sliedrechts Museum besloten de tentoonstelling te laten digitaliseren, voordat deze definitief wordt verwijderd. 

Filmmaker Dick van den Berg gaat samen de zusters Adriana en Cornelia, die indertijd op humoristische wijze de tentoonstelling hebben geopend, de expositie voor het nageslacht in korte video’s vastleggen. Deze video’s zullen straks te zien zijn op onze website. Tijdens de opnames wordt hij geassisteerd door Bert Gort, de samensteller van de tentoonstelling.

Het filmen heeft door de huidige lockdown vertraging opgelopen. Zo gauw het weer mogelijk is wordt er begonnen.

Deel dit bericht:

Wat nog een plan was, is inmiddels uitgevoerd

25-2-2021

Mede door o.a. een grote gift van Stichting De Kaai is het voormalig Raadhuis (nummer 99) inmiddels voorzien van luchtcirculatie, meer isolatie en zonnepanelen.

Met corona is de ventilatie nog belangrijker geworden. Nu kunnen wij op een nog meer verantwoorde wijze onze vrijwilligers en bezoekers ontvangen. 

lees meer

Conservator Anne-Marie Segeren naar het Fries Museum te Leeuwarden

17-5-2021

Vol trots stelden we eind vorig jaar onze nieuwe conservator Anne-Marie Segeren voor. Ze had er veel zin om te komen samenwerken met de vrijwilligers in het museum en er iets moois van te maken.

lees meer
SSM-Gebouw

Het museum is tijdelijk gesloten

7-01-2021

Helaas blijft het Sliedrechts Museum voorlopig nog gesloten. Via onze website laten we u weten, wanneer  het museum wordt opgengesteld en onder welke voorwaarden.  

lees meer