Verwacht : Expositie over de geschiedenis van de Bonkelaar

De voormalige trots van Sliedrecht in het Sliedrechts Museum.

Het bestuur van het Museum Sliedrecht en Michiel van Houselt, samensteller van het dit jaar te verschijnen boek over de historie van het gemeenschapscentrum de Bonkelaar, hebben de handen ineen geslagen en gaan samenwerken om zijn boek over De Bonkelaar te verbinden aan een expositie in het museum over de historie van de Bonkelaar. De expositie zal onder leiding van Bert Gort worden verzorgd door enkele vrijwilligers van het museum. Intussen zijn enkele sponsors benaderd voor steun voor het uitgeven van het boek en de expositie.

Naar alle verwachting zal het boek over de Bonkelaar in december verschijnen. Na de presentatie in de Bibliotheek Aanzet Sliedrecht, zal aansluitend een expositie te zien in het Sliedrechts Museum, waar ook het boek gekocht kan worden. Het boek geeft een beeld over de roemrijke jaren van de Bonkelaar in werkelijk alle facetten. Het bestuur van het museum zal een voorwoord in het boek schrijven.

Piet Mostert ,oud directeur van de Bonkelaar en Michiel van Houselt, een van de voormallige vrijwilligers van Club J & B Concert en Discotheek, hebben veel materiaal geschonken aan het Sliedrechts Museum. Beiden vinden dat het bewaarde materiaal inmiddels thuishoort in het Sliedrechts Museum en dat het voor een ieder laagdrempelig toegankelijk moet zijn en voor de toekomende generaties behouden moet blijven. Iedere voormalige bezoeker van de Bonkelaar kan op die manier de roemrijke en tumultvolle jaren van jolijt herbeleven.

Wanneer iemand iets benoemde wat niet in de Bonkelaar mogelijk was, dan was hij / zij een zeer uitzonderlijk mens. We keken films, luisterden en dansten op muziek, schilderden, tekenden, acteerden, fotografeerden, boetseerden, ontwierpen, naaiden. We ergerden ons of verbaasden ons of stonden ook zelfs versteld! Versteld staan in de Bonkelaar. Dat deden we maar wat graag, gewoon gezellig, ontspannen met z’n allen versteld staan in de Bonkelaar. Het was een heerlijk gevoel: versteld staan. Zeker als je het gevoel deelde. Vele mensen, met wat voor intentie dan ook, hebben hun voetstappen gezet in het gebouw de Bonkelaar. Op de FaceBook site “Michiel van Houselt” zijn vele reacties ontvangen uit heel Nederland en buitenland. U kunt zich inschrijven als volger van deze Facebookpagina.

Deel dit bericht:

Verwacht : Expositie over de geschiedenis van de Bonkelaar

31 juli 2020

de voormalige trots van Sliedrecht in het Sliedrechts Museum.

lees meer
SSM-Gebouw

Het museum is open

22 juni 2020

Vanaf 1 juli kunt u op afspraak weer langskomen als bezoeker.

lees meer
Tentoonstelling - Jan van der Wal

Opening tentoonstelling

18 oktober 2019

Ben van der Plas opende vrijdagmiddag 18 oktober de nieuwe tentoonstelling "Met het gezicht op Sliedrecht" van Jan van der Wal.. 

lees meer