Film Smartlappenkoor Bagger
FB IMG 1688202042047

Het smartlappenkoor is ontstaan tijdens een uitstapje van de Culturele Raad in 1996. Tijdens de busrit zette de buschauffeur muziek aan met Nederlandstalige muziek. ‘Dat kunnen wij beter’ dacht een groepje achter in de bus en begon spontaan smartlappen te zingen.
Dat beviel zo goed dat op initiatief van Marja Gort, Johan Lavooij en Klaas de Winter in 1996 het Smartlappenkoor Bagger werd opgericht. Het koor groeide uit tot meer dan 100 leden met altijd een wachtlijst. Ze verzorgden in de loop der jaren vele optredens en waren wijd en zijd bekend.
In 2017 stapte het bestuur op en werd het koor ondergebracht bij ‘Wilhelmus’ muziekkorpsen.

Een leuke film met prachtige herinneringen voor de vele leden die het koor heeft geteld, maar natuurlijk ook voor degenen die altijd hebben genoten van de optredens.

Deel dit bericht:

Leo Lanser

Vormgever en fotograaf Leo Lanser exposeert in het Sliedrechts Museum

16-03-2024

Het Sliedrechts Museum kondigt met trots de komende expositie aan van fotograaf en vormgever Leo Lanser. Vanaf woensdag 27 maart tot en met zaterdag 20 april is het werk van Leo Lanser te zien.

lees meer
Foto Jan Koopmans

Bijzondere lezing Ad den Besten over verzetsstrijder Jan Koopmans in Sliedrechts Museum

10-04-2024

Op zaterdag 20 april en op donderdag 2 mei organiseert het Sliedrecht Museum een bijzondere lezing, waarin Ad den Besten het leven van verzetsheld Jan Koopmans zal belichten. Koopmans is geboren in Sliedrecht en heeft een indrukwekkende geschiedenis achtergelaten die nog altijd relevant is.

lees meer
Bezoekers Opstapbus in Sliedrechts Museum 13 3 2024   2

Uitstapje OpStapBus Capelle a/d IJssel naar Sliedrechts Museum

14-03-2024

Woensdag 13 maart ontving het Sliedrechts Museum acht geïnteresseerde bezoekers die met de OpStapBus uit Capelle a/d IJssel een bezoekje kwamen brengen.

lees meer