Film watersnoodramp in het Sliedrechts Museum
Watersnood 1953   4

In het Sliedrechts Museum wordt tot en met 11 februari een aangrijpende film vertoond die de watersnoodramp van 1953 herdenkt. Deze film, hoewel niet exclusief gericht op Sliedrecht, biedt een beeld van de tragische gebeurtenissen die destijds plaatsvonden.
U wordt van harte uitgenodigd de film te komen bekijken en in de ontmoetingsruimte van  het museum herinneringen op te halen aan de hand van de film, boeken en fotomateriaal. Vorig jaar, toen de film specifiek gericht was op de ervaringen van de inwoners van Sliedrecht, hebben talloze bezoekers hun verhalen gedeeld.
Het biedt een waardevolle gelegenheid om samen te komen en de geschiedenis levend te houden.

Deel dit bericht:

Leo Lanser

Vormgever en fotograaf Leo Lanser exposeert in het Sliedrechts Museum

16-03-2024

Het Sliedrechts Museum kondigt met trots de komende expositie aan van fotograaf en vormgever Leo Lanser. Vanaf woensdag 27 maart tot en met zaterdag 20 april is het werk van Leo Lanser te zien.

lees meer
Foto Jan Koopmans

Bijzondere lezing Ad den Besten over verzetsstrijder Jan Koopmans in Sliedrechts Museum

10-04-2024

Op zaterdag 20 april en op donderdag 2 mei organiseert het Sliedrecht Museum een bijzondere lezing, waarin Ad den Besten het leven van verzetsheld Jan Koopmans zal belichten. Koopmans is geboren in Sliedrecht en heeft een indrukwekkende geschiedenis achtergelaten die nog altijd relevant is.

lees meer
Bezoekers Opstapbus in Sliedrechts Museum 13 3 2024   2

Uitstapje OpStapBus Capelle a/d IJssel naar Sliedrechts Museum

14-03-2024

Woensdag 13 maart ontving het Sliedrechts Museum acht geïnteresseerde bezoekers die met de OpStapBus uit Capelle a/d IJssel een bezoekje kwamen brengen.

lees meer