Henri Dunantschool op bezoek in het Sliedrechts Museum en tevens 250e bezoeker!

Op maandag 21 maart bezocht groep 3 van de Henri Dunantschool het Sliedrechts Museum. Zij maakten daarbij gebruik van de voucher die iedere school in Sliedrecht heeft ontvangen. Hiermee kan een klas gratis een bezoek aan het museum brengen.
Leuke bijkomstigheid was het feit dat onder de bezoekers de 250e bezoeker van deze
1e kunstexpositie werd verwelkomd. Joost Verhoef, voorzitter van het museum, overhandigde de klas een bakje met lentebloemen voor in de klas.

Kunstproject
De kinderen van de Henri Dunantschool werken momenteel aan een kunstproject. De wisseltentoonstelling in het museum over KUNST sluit dus mooi aan op dit project. Alle kinderen konden opschrijven wat ze van de kunstwerken vonden en dat werd zeer serieus bekeken.
Een bezoek aan het Sliedrechts Museum is voor kinderen een leuke manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van het dorp en over de ambachten en ondernemers die het dorp bekend gemaakt hebben. De vele vragen en opmerkingen van de kinderen laten zien dat ze geïnteresseerd zijn’

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Laatste KUNST-expositie in het Sliedrechts Museum

25-09-2022

Op 1 oktober start alweer de laatste in een reeks van 5 kunstexposities in het Sliedrechts Museum. Deze is te zien t/m zaterdag 5 november.

Wat is er te zien
Ook dit keer is er weer een gevarieerd aanbod van vijf kunstenaars die hun roots in Sliedrecht hebben: Dirk de Bruin, beeldhouwer, Rijna van Holland, beeldhouwer, Harm Kampen, schilder, o.a. van portretten, Antoinette Schoonderbeek, keramiste, werkt in porselein en Gert de Winter, schilder en maakt objecten.

lees meer

Expositie Sliedrechtse kunstenaars geopend

04-08-2022

Woensdag 3 augustus opende voorzitter Joost Verhoef weer een bijzondere kunstexpositie in het Sliedrechts Museum: Werken van Jan  Beuzekom, Arie de Groot, Johan Huijzer, Gerard Mijnster en Maarten de Winter zijn te bewonderen t/m 17 september. Openingstijden: woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur

lees meer

Sliedrechtse kunstenaars in het Sliedrechts Museum

29-07-2022

In het Sliedrechts museum exposeren vanaf woensdag 3 augustus wederom vijf kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. De meesten zullen onder Sliedrechters bekend zijn:

lees meer