Henri Dunantschool op bezoek in het Sliedrechts Museum en tevens 250e bezoeker!

Op maandag 21 maart bezocht groep 3 van de Henri Dunantschool het Sliedrechts Museum. Zij maakten daarbij gebruik van de voucher die iedere school in Sliedrecht heeft ontvangen. Hiermee kan een klas gratis een bezoek aan het museum brengen.
Leuke bijkomstigheid was het feit dat onder de bezoekers de 250e bezoeker van deze
1e kunstexpositie werd verwelkomd. Joost Verhoef, voorzitter van het museum, overhandigde de klas een bakje met lentebloemen voor in de klas.

Kunstproject
De kinderen van de Henri Dunantschool werken momenteel aan een kunstproject. De wisseltentoonstelling in het museum over KUNST sluit dus mooi aan op dit project. Alle kinderen konden opschrijven wat ze van de kunstwerken vonden en dat werd zeer serieus bekeken.
Een bezoek aan het Sliedrechts Museum is voor kinderen een leuke manier om meer te weten te komen over de geschiedenis van het dorp en over de ambachten en ondernemers die het dorp bekend gemaakt hebben. De vele vragen en opmerkingen van de kinderen laten zien dat ze geïnteresseerd zijn’

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Wordt verwacht: ‘De schilders van de Biesbosch’

21-05-2022

In het Sliedrechts Museum is van 4 juni t/m 23 juli de tentoonstelling ‘De schilders van de Biesbosch’ te zien. Het toont een selectie van werken uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij W. Books.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer