Interactief bezoek aan het Sliedrechts Museum

Woensdag 1 december is buurtwerker Yannick Hurkmans voor het project Ontmoetingen Online op bezoek geweest in het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk. Men gaat wekelijks met een tablet 'op pad' om zo een mooie dag te maken voor bewoners uit Hardinxveld-Giessendam. Voor de ontmoetingen is een speciaal afgesloten kanaal opgezet, waarmee je door videobellen met elkaar kan praten. Het fijne is dat het laagdrempelig is en je makkelijk met anderen in contact kunt komen.
Deze bewoners zijn om diverse redenen min of meer aan huis gekluisterd. Op deze wijze komen ze nog eens ergens. Deze keer het Sliedrechts Museum. Bezoeken aan mooie plekjes in de natuur, een stadje, of ander museum zijn hier al aan voorafgegaan.
Deze middag introduceerde Yannick via de videoverbinding vrijwilliger Arie Sprong die een interactieve rondleiding zou geven door het museum. Er ontstond meteen een leuk ‘ons kent ons’-gesprek. Het was verbluffend om te ervaren, hoeveel families Arie kent in zowel Sliedrecht als Hardinxveld-Giessendam. De eerste contacten werden gelegd.
Achtereenvolgens werden de Tijdlijn van Sliedrecht, het oude Raadhuis met fraaie Raadzaal en de historische taferelen uit overgrootmoeders tijd op de benedenverdieping bezocht. Door de interactieve manier van communiceren konden het 5-tal deelnemers gelijk vragen stellen en antwoorden krijgen. Hierdoor was het een geslaagde dag geworden, zei Yannick na afloop. Hij liet weten zeker nog een keer terug te komen.

Deel dit bericht:

Img064 Rust in een kanokreek, Adri Stam

Zaterdag, 4 mei a.s. de eerste van drie kunstexposities.

28-04-2024

Het Sliedrechts Museum heeft ook dit jaar weer drie kunstexposities gepland. Diverse kunstenaars  laten dan hun veelzijdig werk zien. De eerste kunstexpositie loopt van 4 mei t/m 22 juni 2024.

lees meer

Club van 100

1 december 2018

Het Sliedrechts Museum is een plek waar jong en oud terecht kan om de historie van Sliedrecht en omgeving te leren kennen.

lees meer

Op bezoek in het Sliedrechts Museum

aanmelden

Met het thema "uit grootmoeders tijd" brengen de scholen een bezoek aan het Sliedrechts Museum.

lees meer