Interactief bezoek aan het Sliedrechts Museum

Woensdag 1 december is buurtwerker Yannick Hurkmans voor het project Ontmoetingen Online op bezoek geweest in het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk. Men gaat wekelijks met een tablet 'op pad' om zo een mooie dag te maken voor bewoners uit Hardinxveld-Giessendam. Voor de ontmoetingen is een speciaal afgesloten kanaal opgezet, waarmee je door videobellen met elkaar kan praten. Het fijne is dat het laagdrempelig is en je makkelijk met anderen in contact kunt komen.
Deze bewoners zijn om diverse redenen min of meer aan huis gekluisterd. Op deze wijze komen ze nog eens ergens. Deze keer het Sliedrechts Museum. Bezoeken aan mooie plekjes in de natuur, een stadje, of ander museum zijn hier al aan voorafgegaan.
Deze middag introduceerde Yannick via de videoverbinding vrijwilliger Arie Sprong die een interactieve rondleiding zou geven door het museum. Er ontstond meteen een leuk ‘ons kent ons’-gesprek. Het was verbluffend om te ervaren, hoeveel families Arie kent in zowel Sliedrecht als Hardinxveld-Giessendam. De eerste contacten werden gelegd.
Achtereenvolgens werden de Tijdlijn van Sliedrecht, het oude Raadhuis met fraaie Raadzaal en de historische taferelen uit overgrootmoeders tijd op de benedenverdieping bezocht. Door de interactieve manier van communiceren konden het 5-tal deelnemers gelijk vragen stellen en antwoorden krijgen. Hierdoor was het een geslaagde dag geworden, zei Yannick na afloop. Hij liet weten zeker nog een keer terug te komen.

Deel dit bericht:

Watersnood 1953   4

Film watersnoodramp in het Sliedrechts Museum

28-01-2024

In het Sliedrechts Museum wordt tot en met 11 februari een aangrijpende film vertoond die de watersnoodramp van 1953 herdenkt. Deze film, hoewel niet exclusief gericht op Sliedrecht, biedt een beeld van de tragische gebeurtenissen die destijds plaatsvonden.

lees meer
Foto officiele opening 20 1 2024   2

Verborgen Schatten uit het depot van het Sliedrechts Museum

21-01-2024

De nieuwe tentoonstelling ‘Verborgen Schatten’ in het Sliedrechts Museum geeft een kijkje in het depot van het Sliedrechts Museum. Het laat een verzameling zien van unieke objecten uit het depot van het museum en daarnaast wordt ook het verhaal ervan verteld.

lees meer
Foto vitrine puddingvormen

Bijzondere puddingvormen

21-01-2024

In het Sliedrechts Museum is een verzameling unieke puddingvormen te zien. In de vitrine in de raadzaal van het museum is de unieke verzameling van vrijwilliger Janny Teeuw-van der Plas opgesteld.

lees meer