Interactief bezoek aan het Sliedrechts Museum

Woensdag 1 december is buurtwerker Yannick Hurkmans voor het project Ontmoetingen Online op bezoek geweest in het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk. Men gaat wekelijks met een tablet 'op pad' om zo een mooie dag te maken voor bewoners uit Hardinxveld-Giessendam. Voor de ontmoetingen is een speciaal afgesloten kanaal opgezet, waarmee je door videobellen met elkaar kan praten. Het fijne is dat het laagdrempelig is en je makkelijk met anderen in contact kunt komen.
Deze bewoners zijn om diverse redenen min of meer aan huis gekluisterd. Op deze wijze komen ze nog eens ergens. Deze keer het Sliedrechts Museum. Bezoeken aan mooie plekjes in de natuur, een stadje, of ander museum zijn hier al aan voorafgegaan.
Deze middag introduceerde Yannick via de videoverbinding vrijwilliger Arie Sprong die een interactieve rondleiding zou geven door het museum. Er ontstond meteen een leuk ‘ons kent ons’-gesprek. Het was verbluffend om te ervaren, hoeveel families Arie kent in zowel Sliedrecht als Hardinxveld-Giessendam. De eerste contacten werden gelegd.
Achtereenvolgens werden de Tijdlijn van Sliedrecht, het oude Raadhuis met fraaie Raadzaal en de historische taferelen uit overgrootmoeders tijd op de benedenverdieping bezocht. Door de interactieve manier van communiceren konden het 5-tal deelnemers gelijk vragen stellen en antwoorden krijgen. Hierdoor was het een geslaagde dag geworden, zei Yannick na afloop. Hij liet weten zeker nog een keer terug te komen.

Deel dit bericht:

Verborgen verleden; Archeologische vondsten bij Baanhoek

9-11-2022

Zaterdag, 26 november 2022, start de expostie Verborgen Verleden, archeologische vondsten bij Baanhoek. In de zomer van 2021 deden drie Sliedrechtse jongens een bijzondere ontdekking met hun metaaldetector. De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek is op de hoogte gebracht en heeft vervolgens samen met de jongens de plek verder onderzocht. 

lees meer

College B&W vergadert in het Sliedrechts Museum

9-11-2022

In het kader van inclusie houdt het College van B&W van Sliedrecht haar vergaderingen soms op bijzondere plekken. Op 1 november was dat in het Sliedrechts Museum. Na afloop gaven enkele bestuursleden van het museum de collegeleden een rondleiding door het museum, hetgeen zeer gewaardeerd werd. 

Laatste KUNST-expositie in het Sliedrechts Museum

25-09-2022

Op 1 oktober start alweer de laatste in een reeks van 5 kunstexposities in het Sliedrechts Museum. Deze is te zien t/m zaterdag 5 november.

Wat is er te zien
Ook dit keer is er weer een gevarieerd aanbod van vijf kunstenaars die hun roots in Sliedrecht hebben: Dirk de Bruin, beeldhouwer, Rijna van Holland, beeldhouwer, Harm Kampen, schilder, o.a. van portretten, Antoinette Schoonderbeek, keramiste, werkt in porselein en Gert de Winter, schilder en maakt objecten.

lees meer