Interactief bezoek aan het Sliedrechts Museum

Woensdag 1 december is buurtwerker Yannick Hurkmans voor het project Ontmoetingen Online op bezoek geweest in het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk. Men gaat wekelijks met een tablet 'op pad' om zo een mooie dag te maken voor bewoners uit Hardinxveld-Giessendam. Voor de ontmoetingen is een speciaal afgesloten kanaal opgezet, waarmee je door videobellen met elkaar kan praten. Het fijne is dat het laagdrempelig is en je makkelijk met anderen in contact kunt komen.
Deze bewoners zijn om diverse redenen min of meer aan huis gekluisterd. Op deze wijze komen ze nog eens ergens. Deze keer het Sliedrechts Museum. Bezoeken aan mooie plekjes in de natuur, een stadje, of ander museum zijn hier al aan voorafgegaan.
Deze middag introduceerde Yannick via de videoverbinding vrijwilliger Arie Sprong die een interactieve rondleiding zou geven door het museum. Er ontstond meteen een leuk ‘ons kent ons’-gesprek. Het was verbluffend om te ervaren, hoeveel families Arie kent in zowel Sliedrecht als Hardinxveld-Giessendam. De eerste contacten werden gelegd.
Achtereenvolgens werden de Tijdlijn van Sliedrecht, het oude Raadhuis met fraaie Raadzaal en de historische taferelen uit overgrootmoeders tijd op de benedenverdieping bezocht. Door de interactieve manier van communiceren konden het 5-tal deelnemers gelijk vragen stellen en antwoorden krijgen. Hierdoor was het een geslaagde dag geworden, zei Yannick na afloop. Hij liet weten zeker nog een keer terug te komen.

Deel dit bericht:

Nu in het museum: ‘De schilders van de Biesbosch’

12-06-2022

Op 4 juni jl. is de expositie ‘De schilders van de Biesbosch’ geopend In het Sliedrechts Museum. Het toont een selectie van schilderijen uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij WBooks.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer