Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

Wat is er te zien:
Voor de tweede kunstexpositie in het museum exposeren dit keer zes kunstenaars die een band hebben met Sliedrecht of er nog wonen. Alle zes zijn in Sliedrecht geboren en opgegroeid. Later verhuisden vijf ervan naar de buurtgemeenten Dordrecht en Hardinxveld. Allemaal bezochten zij de kunstacademie en werkten zij in en voor de kunst.
Richard van den Dool, kunstschilder. Henk  ‘t Jong, graficus, historicus en schrijver van geschiedenis. Jelle Korevaar, maker van kinetische kunst (en nog steeds woonachtig in Sliedrecht). Ad de Jong, schilder, beeldhouwer, Bert Gort, beeldend kunstenaar en beeldhouwer Ton Kraayeveld, beeldend kunstenaar en kunstschilder.  

 Meer informatie
Het Sliedrechts Museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur. De entreekosten zijn € 2,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen. Er is een voucher nu verkrijgbaar voor € 4,-, waarmee deze en de komende 3 kunstexposities (t/m oktober) kunnen worden bezocht. Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden. Aanmelden kan via de mail: info@sliedrechtsmuseum.nl.

Meer weten over het Sliedrechts Museum: bekijk de website www.sliedrechtsmuseum.nl of volg het museum op facebook en instagram.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

College van B&W brengt een bezoek aan de expositie over de watersnoodramp

31-01-2023

Dinsdagmiddag, 31 januari, bracht het College van B&W van Sliedrecht een bezoek aan het Sliedrechts Museum. Zij bezochten de expositie over de watersnoodramp en vooral gingen zij in gesprek met mensen die de watersnood hebben meegemaakt. Het werd een gezellige middag, waarin iedereen een goede indruk kreeg hoe de wateroverlast is ervaren in die tijd. 
De expositie is in ieder geval nog te zien a.s. woensdag 1 februari en zaterdag 4 februari. Bij grote belangstelling wordt hij verlengd.
Het museum is open van 14.00 - 17.00 uur.

lees meer

Watersnood 1953

21-01-2023

In het museum is van zaterdag 28 januari t/m zaterdag 4 februari een film te zien over de watersnood in Sliedrecht. Op de grote tafel in de raadzaal liggen vele boeken en foto’s over de ramp, om deze nog eens na te slaan en om met elkaar te praten over herinneringen of verhalen van ouders/grootouders die de watersnood hebben meegemaakt.

lees meer

Expositie in Sliedrechts Museum over archeologische vondsten verlengd

28-01-2023

Wegens grote belangstelling is besloten de tentoonstelling in het Sliedrechts Museum over de archeologische vondsten te verlengen t/m 25 februari 2023!
Waarschijnlijk zal in februari nog een keer een middag worden uitgetrokken voor workshops van de archeologievereniging Lek- en Merwestreek. Hiervoor was zeer veel belangstelling van de jeugd uit Sliedrecht. We houden u op de hoogte.

lees meer