Officiële opening expositie ‘De Bonkelaar’

Op vrijdag 29 oktober jl. is in het Sliedrechts Museum de expositie ‘Bonkelaar Experience’ officieel geopend door wethouder Goverde van cultuur.
Aanleiding van de expositie was het boek over de Bonkelaar dat in september 2020 verscheen. De expositie laat met teksten, foto’s, krantenknipsels en filmbeelden de glorietijden van het cultureel centrum herleven. Maar ook is in krantenknipsels te lezen waarom De Bonkelaar uiteindelijk in 1996 haar deuren moest sluiten.
Tijdens een besloten bijeenkomst voor genodigden kwamen Michel van Houselt, de samensteller van het boek over de Bonkelaar, Piet Mostert, oud-directeur van de Bonkelaar en Ed Goverde, wethouder van cultuur in Sliedrecht, aan het woord.
Wethouder Ed Goverde: ‘De cultuurtempel die de Bonkelaar relatief korte tijd was, hebben we niet meer. Maar de gemeente werkt op dit moment met veel ‘cultureel betrokkenen’ aan een nieuwe cultuurvisie voor de komende jaren’.
Daarna verrichte de wethouder de officiële openingshandeling en konden de aanwezigen een kijkje nemen bij de tentoonstelling. Er werden vele herinneringen opgehaald.
De expositie is nu geopend voor publiek en we hopen dat vele Sliedrechters en anderen uit de wijde omgeving hun ‘Bonkelaar Experience’ komen beleven.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Cyriel van Dijk op bezoek bij expositie De Bonkelaar

28-11-2021

Zaterdag 20 november was de eerste directeur van de Bonkelaar, Cyriel van Dijk, op bezoek in het Sliedrechts Museum om de expositie over de Bonkelaar te bekijken.
Hij was daar samen met Piet Mostert, die hem indertijd als directeur opvolgde. 

lees meer

Anne de Vriesschool op bezoek in Sliedrechts Museum

18-11-2021

Op 18 november was groep 5 van de Anne de Vriesschool op bezoek in het Sliedrechts Museum. Zij maakten gebruik van de voucher die aan alle Sliedrechtse scholen is verstrekt, waarmee ze het museum kunnen bezoeken.

lees meer

Officiële opening expositie ‘De Bonkelaar’

30-10-2021

Op vrijdag 29 oktober jl. is in het Sliedrechts Museum de expositie ‘Bonkelaar Experience’ officieel geopend door wethouder Goverde van cultuur.
Aanleiding van de expositie was het boek over de Bonkelaar dat in september 2020 verscheen. 

lees meer