Officiële opening expositie ‘De Bonkelaar’

Op vrijdag 29 oktober jl. is in het Sliedrechts Museum de expositie ‘Bonkelaar Experience’ officieel geopend door wethouder Goverde van cultuur.
Aanleiding van de expositie was het boek over de Bonkelaar dat in september 2020 verscheen. De expositie laat met teksten, foto’s, krantenknipsels en filmbeelden de glorietijden van het cultureel centrum herleven. Maar ook is in krantenknipsels te lezen waarom De Bonkelaar uiteindelijk in 1996 haar deuren moest sluiten.
Tijdens een besloten bijeenkomst voor genodigden kwamen Michel van Houselt, de samensteller van het boek over de Bonkelaar, Piet Mostert, oud-directeur van de Bonkelaar en Ed Goverde, wethouder van cultuur in Sliedrecht, aan het woord.
Wethouder Ed Goverde: ‘De cultuurtempel die de Bonkelaar relatief korte tijd was, hebben we niet meer. Maar de gemeente werkt op dit moment met veel ‘cultureel betrokkenen’ aan een nieuwe cultuurvisie voor de komende jaren’.
Daarna verrichte de wethouder de officiële openingshandeling en konden de aanwezigen een kijkje nemen bij de tentoonstelling. Er werden vele herinneringen opgehaald.
De expositie is nu geopend voor publiek en we hopen dat vele Sliedrechters en anderen uit de wijde omgeving hun ‘Bonkelaar Experience’ komen beleven.

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Wordt verwacht: ‘De schilders van de Biesbosch’

21-05-2022

In het Sliedrechts Museum is van 4 juni t/m 23 juli de tentoonstelling ‘De schilders van de Biesbosch’ te zien. Het toont een selectie van werken uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij W. Books.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer