Opening 5e kunstexpositie

Zaterdag, 1 oktober, vond de opening plaats van de 5e kunstexpositie. Het is de laatste van de reeks dit jaar. Joost Verhoef, voorzitter van het Sliedrechts Museum, opende de tentoonstelling met een woord van welkom aan de aanwezige kunstenaars. Vervolgens vertelden de 5 exposerende kunstenaars iets over zichzelf en over hun werk.
Er zijn dit keer werken te zien van Dirk de Bruin (beelden), Harm Kampen (schilderijen), Rijna van Holland (beelden), Antoinette Schoonderbeek (sculpturen, keramiek) en Gert de Winter (schilderijen).
Daarnaast zijn tijdens deze expositie in de vitrinekast in de gang van het museum werken te zien van Nathalie Verhoef. Zij maakt mooie creaties, geïnspireerd op bloemen en de natuur.
De tentoonstelling duurt t/m 5 november.

Foto's: Joost Verhoef

Deel dit bericht:

Verborgen verleden; Archeologische vondsten bij Baanhoek

9-11-2022

Zaterdag, 26 november 2022, start de expostie Verborgen Verleden, archeologische vondsten bij Baanhoek. In de zomer van 2021 deden drie Sliedrechtse jongens een bijzondere ontdekking met hun metaaldetector. De Nederlandse Archeologievereniging afdeling Lek- en Merwestreek is op de hoogte gebracht en heeft vervolgens samen met de jongens de plek verder onderzocht. 

lees meer

College B&W vergadert in het Sliedrechts Museum

9-11-2022

In het kader van inclusie houdt het College van B&W van Sliedrecht haar vergaderingen soms op bijzondere plekken. Op 1 november was dat in het Sliedrechts Museum. Na afloop gaven enkele bestuursleden van het museum de collegeleden een rondleiding door het museum, hetgeen zeer gewaardeerd werd. 

Laatste KUNST-expositie in het Sliedrechts Museum

25-09-2022

Op 1 oktober start alweer de laatste in een reeks van 5 kunstexposities in het Sliedrechts Museum. Deze is te zien t/m zaterdag 5 november.

Wat is er te zien
Ook dit keer is er weer een gevarieerd aanbod van vijf kunstenaars die hun roots in Sliedrecht hebben: Dirk de Bruin, beeldhouwer, Rijna van Holland, beeldhouwer, Harm Kampen, schilder, o.a. van portretten, Antoinette Schoonderbeek, keramiste, werkt in porselein en Gert de Winter, schilder en maakt objecten.

lees meer