Opening expositie ‘De Klop’ in Sliedrechts Museum
Opening De Klop   11

Op zaterdag 15 april vond de officiële opening plaats van de nieuwe expositie in het Sliedrechts Museum over scheepsbouwwerf en machinefabriek ‘De Klop’.
Na een welkomstwoord van voorzitter Joost Verhoef kwam Sjaak Bons aan het woord. Hij heeft zich verdiept in de historie van De Klop en heeft toegang gekregen tot een enorm archief van de eerste directeur van de scheepswerf, de heer Van Seventer. Ook het archief van IHC De Klop heeft hij mogen inzien. Daaruit kwamen dozen vol met foto’s, krantenartikelen en wat dies meer zij tevoorschijn.
Bert Gort, verantwoordelijk voor de exposities in het Sliedrechts Museum en enkele mede-vrijwilligers, hebben samen met Sjaak gezorgd voor een uitgebreide tentoonstelling die op mooie wijze de geschiedenis van De Klop laat zien.
Ook wethouder Cees Paas was aanwezig en complimenteerde het Sliedrechts Museum met het feit dat zij de geschiedenis van Sliedrecht steeds weer op een mooie wijze onder de aandacht weet te brengen. Vele inwoners weten inmiddels de weg naar het museum te vinden.
De openingshandeling werd verricht door Gijs van Harskamp, één van de vrijwilligers die heeft geholpen bij de opbouw van de expositie. Hij onthulde een beeld van hoe een werknemer er in die tijd uitgezien heeft: in overall, met een laskap en lasbril, een werkschort en werkschoenen.
Al met al de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen in het Sliedrechts Museum.

De expositie duurt t/m zaterdag 17 juni en is te zien op dewoensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. Het Sliedrechts Museum is te vinden aan de Kerkbuurt 99 te Sliedrecht.

Deel dit bericht:

Img064 Rust in een kanokreek, Adri Stam

Zaterdag, 4 mei a.s. de eerste van drie kunstexposities.

28-04-2024

Het Sliedrechts Museum heeft ook dit jaar weer drie kunstexposities gepland. Diverse kunstenaars  laten dan hun veelzijdig werk zien. De eerste kunstexpositie loopt van 4 mei t/m 22 juni 2024.

lees meer

Club van 100

1 december 2018

Het Sliedrechts Museum is een plek waar jong en oud terecht kan om de historie van Sliedrecht en omgeving te leren kennen.

lees meer

Op bezoek in het Sliedrechts Museum

aanmelden

Met het thema "uit grootmoeders tijd" brengen de scholen een bezoek aan het Sliedrechts Museum.

lees meer