Opening expositie ‘De Klop’ in Sliedrechts Museum
Opening De Klop   11

Op zaterdag 15 april vond de officiële opening plaats van de nieuwe expositie in het Sliedrechts Museum over scheepsbouwwerf en machinefabriek ‘De Klop’.
Na een welkomstwoord van voorzitter Joost Verhoef kwam Sjaak Bons aan het woord. Hij heeft zich verdiept in de historie van De Klop en heeft toegang gekregen tot een enorm archief van de eerste directeur van de scheepswerf, de heer Van Seventer. Ook het archief van IHC De Klop heeft hij mogen inzien. Daaruit kwamen dozen vol met foto’s, krantenartikelen en wat dies meer zij tevoorschijn.
Bert Gort, verantwoordelijk voor de exposities in het Sliedrechts Museum en enkele mede-vrijwilligers, hebben samen met Sjaak gezorgd voor een uitgebreide tentoonstelling die op mooie wijze de geschiedenis van De Klop laat zien.
Ook wethouder Cees Paas was aanwezig en complimenteerde het Sliedrechts Museum met het feit dat zij de geschiedenis van Sliedrecht steeds weer op een mooie wijze onder de aandacht weet te brengen. Vele inwoners weten inmiddels de weg naar het museum te vinden.
De openingshandeling werd verricht door Gijs van Harskamp, één van de vrijwilligers die heeft geholpen bij de opbouw van de expositie. Hij onthulde een beeld van hoe een werknemer er in die tijd uitgezien heeft: in overall, met een laskap en lasbril, een werkschort en werkschoenen.
Al met al de moeite waard om eens een kijkje te komen nemen in het Sliedrechts Museum.

De expositie duurt t/m zaterdag 17 juni en is te zien op dewoensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. Het Sliedrechts Museum is te vinden aan de Kerkbuurt 99 te Sliedrecht.

Deel dit bericht:

Kerstman B

Sliedrechts Museum gehuld in winterse sferen

30-11-2023

Vanaf zaterdag 2 december is het Sliedrechts Museum gehuld in winterse sferen. Daarmee omarmt ze de gezelligheid van de winter met sfeerbeelden en activiteiten voor de jeugd.

lees meer
Ontvangst cheque Rotaryclub Sliedrecht e.o. oktober 2023

Sliedrechts Museum ontvangt € 750,00 van Rotaryclub Sliedrecht e.o.

28-10-2023

Uit handen van plaatsvervangend voorzitter Piet van Houwelingen van Rotaryclub Sliedrecht e.o. ontving het Sliedrechts Museum een cheque van € 750,-. Een gebaar, waar het museum heel blij van wordt.

lees meer
Soli in museum bij overdracht   14

Sliedrechts Museum ontvangt 100 jaar oud gerestaureerd vaandel van Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Soli Deo Gloria

17-09-2023

Op zaterdag 16 september vond de officiële overhandiging plaats van het 100 jaar oude, gerestaureerde vaandel van COV Soli Deo Gloria, samen met drie dozen prachtige archiefstukken van het koor. Na een welkomstwoord door voorzitter Joost Verhoef van het Sliedrechts Museum, kreeg voorzitter Cees Meijer van de COV het woord. Hij vertelde de historie van het vaandel gedurende de afgelopen eeuw. Vroeger werd het vaandel meegenomen met optredens. De prijzen die met wedstrijden werden gewonnen, meestal lauwerkransen of medailles, werden op het vaandel bevestigd. In de loop der tijd raakte het vaandel hierdoor beschadigd en het moest twee keer worden opgeknapt. Uiteindelijk werd het vaandel niet meer gebruikt en belandde op de zolder van de Grote Kerk. Tijdens het 100-jarig jubileum van Soli Deo Gloria, in 2019, werd het nog een keer tevoorschijn gehaald, maar het doek was zwaar beschadigd. Het is daarna in bruikleen gegeven aan het Sliedrechts Museum.

lees meer