Rotaryclub Sliedrecht e.o. deelt cheques uit in het Sliedrechts Museum

Cheques voor museum en boek Bonkelaar
Op dinsdagavond, 2 november, was de Rotaryclub Sliedrecht e.o. aanwezig in het Sliedrechts Museum. Cees Boer, voorzitter van de Rotaryclub, overhandigde daar een cheque van € 750,- aan de voorzitter van het museum, Joost Verhoef. Het museum is blij met deze geste en zal het geld gebruiken voor de aanschaf van een groot scherm, waarmee filmbeelden en foto’s kunnen worden getoond.
Tevens werd een cheque overhandigd aan de samenstellers van het boek over de Bonkelaar, Michiel van Houselt en Piet Mostert. Omdat het museum momenteel een expositie heeft over de Bonkelaar, was dit een mooi moment voor deze overhandiging.

Historisch Platform Sliedrecht
Hierna volgden korte uiteenzettingen door de voorzitters van de 3 verenigingen die samen het Historisch Platform Sliedrecht vormen en alle zetelen in het gebouw van het museum. Joost Verhoef vertelde iets over de historie van het gebouw van het museum en het vrijwilligerswerk, Zwanie Erkelens had mooie verhalen over het werk van de Stamboom, de genealogie vereniging en tenslotte vertelde Remco van de Ven, als interim voorzitter van de Historische Vereniging Sliedrecht, over het werk van deze vereniging.
Daarna kon het gezelschap een kijkje nemen bij de expositie over de Bonkelaar.

Bert Gort legt uit wat de mogelijkheden zijn van het nieuwe hightech beeldscherm

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Wordt verwacht: ‘De schilders van de Biesbosch’

21-05-2022

In het Sliedrechts Museum is van 4 juni t/m 23 juli de tentoonstelling ‘De schilders van de Biesbosch’ te zien. Het toont een selectie van werken uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij W. Books.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer