Rotaryclub Sliedrecht e.o. deelt cheques uit in het Sliedrechts Museum

Cheques voor museum en boek Bonkelaar
Op dinsdagavond, 2 november, was de Rotaryclub Sliedrecht e.o. aanwezig in het Sliedrechts Museum. Cees Boer, voorzitter van de Rotaryclub, overhandigde daar een cheque van € 750,- aan de voorzitter van het museum, Joost Verhoef. Het museum is blij met deze geste en zal het geld gebruiken voor de aanschaf van een groot scherm, waarmee filmbeelden en foto’s kunnen worden getoond.
Tevens werd een cheque overhandigd aan de samenstellers van het boek over de Bonkelaar, Michiel van Houselt en Piet Mostert. Omdat het museum momenteel een expositie heeft over de Bonkelaar, was dit een mooi moment voor deze overhandiging.

Historisch Platform Sliedrecht
Hierna volgden korte uiteenzettingen door de voorzitters van de 3 verenigingen die samen het Historisch Platform Sliedrecht vormen en alle zetelen in het gebouw van het museum. Joost Verhoef vertelde iets over de historie van het gebouw van het museum en het vrijwilligerswerk, Zwanie Erkelens had mooie verhalen over het werk van de Stamboom, de genealogie vereniging en tenslotte vertelde Remco van de Ven, als interim voorzitter van de Historische Vereniging Sliedrecht, over het werk van deze vereniging.
Daarna kon het gezelschap een kijkje nemen bij de expositie over de Bonkelaar.

Bert Gort legt uit wat de mogelijkheden zijn van het nieuwe hightech beeldscherm

Benieuwd? Kom eens langs!

Deel dit bericht:

Cyriel van Dijk op bezoek bij expositie De Bonkelaar

28-11-2021

Zaterdag 20 november was de eerste directeur van de Bonkelaar, Cyriel van Dijk, op bezoek in het Sliedrechts Museum om de expositie over de Bonkelaar te bekijken.
Hij was daar samen met Piet Mostert, die hem indertijd als directeur opvolgde. 

lees meer

Anne de Vriesschool op bezoek in Sliedrechts Museum

18-11-2021

Op 18 november was groep 5 van de Anne de Vriesschool op bezoek in het Sliedrechts Museum. Zij maakten gebruik van de voucher die aan alle Sliedrechtse scholen is verstrekt, waarmee ze het museum kunnen bezoeken.

lees meer

Officiële opening expositie ‘De Bonkelaar’

30-10-2021

Op vrijdag 29 oktober jl. is in het Sliedrechts Museum de expositie ‘Bonkelaar Experience’ officieel geopend door wethouder Goverde van cultuur.
Aanleiding van de expositie was het boek over de Bonkelaar dat in september 2020 verscheen. 

lees meer