Sliedrechts Museum gesloten van 2 tot 25 augustus
020 228 Dr Langeveldplein Gemeentehuis 1983

Het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt 99-101 sluit tijdelijk haar deuren van woensdag 2 augustus tot vrijdag 25 augustus.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de expositie ‘100 jaar raadhuis’. Het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein werd in gebruik genomen in 1923. Zoals bekend heeft het gemeentebestuur later haar intrek genomen in de Zetsteen en zij zetelt momenteel in het gemeentekantoor aan de Industrieweg.
Het voormalige raadhuis wordt volgend jaar verbouwd om te gaan dienen als een ontmoetings- en werkplek voor Sliedrechters, voor de gemeenteraad, het College en voor medewerkers van de gemeente.
Op 26 augustus opent burgemeester Jan de Vries de expositie in het Sliedrechts Museum. Er wordt verteld over de totstandkoming en gebruik van het gebouw vanaf de ingebruikname. Veel foto’s, maquettes en toelichtende teksten zijn te zien.
Later volgen nog andere activiteiten, waarvan u te zijner tijd op de hoogte wordt houden.
Dat betekent dat u tot 26 augustus niet terecht kunt voor de Monumentenfolder in het Sliedrechts Museum. U kunt daarvoor terecht bij het Nationaal Baggermuseum aan Molendijk 204 en in het gemeentekantoor aan Industrieweg 11.

Het museum hoopt u vanaf 26 augustus weer in groten getale te mogen verwelkomen!

Deel dit bericht:

Leo Lanser

Vormgever en fotograaf Leo Lanser exposeert in het Sliedrechts Museum

16-03-2024

Het Sliedrechts Museum kondigt met trots de komende expositie aan van fotograaf en vormgever Leo Lanser. Vanaf woensdag 27 maart tot en met zaterdag 20 april is het werk van Leo Lanser te zien.

lees meer
Foto Jan Koopmans

Bijzondere lezing Ad den Besten over verzetsstrijder Jan Koopmans in Sliedrechts Museum

10-04-2024

Op zaterdag 20 april en op donderdag 2 mei organiseert het Sliedrecht Museum een bijzondere lezing, waarin Ad den Besten het leven van verzetsheld Jan Koopmans zal belichten. Koopmans is geboren in Sliedrecht en heeft een indrukwekkende geschiedenis achtergelaten die nog altijd relevant is.

lees meer
Bezoekers Opstapbus in Sliedrechts Museum 13 3 2024   2

Uitstapje OpStapBus Capelle a/d IJssel naar Sliedrechts Museum

14-03-2024

Woensdag 13 maart ontving het Sliedrechts Museum acht geïnteresseerde bezoekers die met de OpStapBus uit Capelle a/d IJssel een bezoekje kwamen brengen.

lees meer