Traditie van poverpotten maken zet zich voort in het Sliedrechts Museum
Poverpotten maken

A.s. vrijdag, 29 december, opent het Sliedrechts Museum van 14.00 – 16.00 uur speciaal haar deuren om met de kinderen poverpotten te maken.
'Ik heb zo lang met de poverpot gelopen, nog geen geld om brood te kopen…..’, zo begint het voor velen bekende poverpottenlied.Het was traditie in Sliedrecht, dat de kinderen op oudejaarsochtend langs de deuren gingen met een zelfgemaakte poverpot en het poverpottenlied zongen. Meestal kregen ze dan wat geld of wat lekkers.
Helaas is deze traditie enigszins in de vergetelheid geraakt. En daar wil het Sliedrechts Museum wat aan doen! Kinderen zijn met hun ouders, grootouders, tantes of ooms van harte welkom op vrijdag 29 december van 14.00 – 16.00 uur om samen met een aantal mensen van het museum een eigen poverpot te maken. Natuurlijk hopen we op veel mensen, zodat we, onder het maken van de poverpot en eventueel een lekkere beker warme chocola, met zijn allen het poverpottenlied kunnen zingen.

Op zaterdag kunnen de kinderen dan weer, als vanouds, langs de deuren gaan en het lied zingen. Dat roept vast bij menigeen herinneringen op!

Kom dus langs en laten we er een gezellige middag van maken.

Het Sliedrechts Museum vind je aan de Kerkbuurt 99.
De entree is deze middag voor kinderen gratis, voor hun begeleiders € 1,-.

Deel dit bericht:

Leo Lanser

Vormgever en fotograaf Leo Lanser exposeert in het Sliedrechts Museum

16-03-2024

Het Sliedrechts Museum kondigt met trots de komende expositie aan van fotograaf en vormgever Leo Lanser. Vanaf woensdag 27 maart tot en met zaterdag 20 april is het werk van Leo Lanser te zien.

lees meer
Foto Jan Koopmans

Bijzondere lezing Ad den Besten over verzetsstrijder Jan Koopmans in Sliedrechts Museum

10-04-2024

Op zaterdag 20 april en op donderdag 2 mei organiseert het Sliedrecht Museum een bijzondere lezing, waarin Ad den Besten het leven van verzetsheld Jan Koopmans zal belichten. Koopmans is geboren in Sliedrecht en heeft een indrukwekkende geschiedenis achtergelaten die nog altijd relevant is.

lees meer
Bezoekers Opstapbus in Sliedrechts Museum 13 3 2024   2

Uitstapje OpStapBus Capelle a/d IJssel naar Sliedrechts Museum

14-03-2024

Woensdag 13 maart ontving het Sliedrechts Museum acht geïnteresseerde bezoekers die met de OpStapBus uit Capelle a/d IJssel een bezoekje kwamen brengen.

lees meer