Unieke historische beelden van Sliedrecht te zien

Na de succesvolle tentoonstellingen over de archeologische vondsten in onze streek  en de watersnoodramp  in Sliedrecht waren de verwachtingen hoog gespannen, of er voor de nieuwe tentoonstelling wel veel  interesse zou zijn.  Met trots  kunnen we vermelden, dat er op de eerste zaterdagmiddag al  34 gasten werden ontvangen
Tot de start van de expositie over scheepswerf De Klop op zaterdag 15 april wordt de film ‘Sliedrecht in 1954’ vertoond. Deze film geeft een goede impressie, hoe Sliedrecht er in die tijd uitzag en niet te vergeten veel portretten van inwoners.  Een feest van herkenning voor de aanwezigen.
In de krant op de leestafel vond iemand zelfs het geboortebericht van haar man.

Het museum is geopend op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur

Deel dit bericht:

Unieke historische beelden van Sliedrecht te zien 

19-03-2023

Met trots  kunnen we vermelden, dat er op de eerste zaterdagmiddag al  34 gasten werden ontvangen.

lees meer

Feest van herkenning in film ‘Sliedrecht in 1954’

8-03-2023

In het Sliedrechts Museum is vanaf woensdag 15 maart t/m woensdag 12 april de film
‘Sliedrecht in 1954’ te bekijken.
Tussen 1948 en 1970 werden door cineast J.W.L. Adolf zo’n 1500 films gemaakt in plaatsen met minder dan 20.000 inwoners onder het motto ‘Heel Nederland op de film’. Het eigenlijke doel was reclame te maken voor muziekverenigingen in alle Nederlandse dorpen. De Harmonievereniging Crescendo in Sliedrecht werd hierop attent gemaakt en zocht contact met de cineast.

lees meer

College van B&W brengt een bezoek aan de expositie over de watersnoodramp

31-01-2023

Dinsdagmiddag, 31 januari, bracht het College van B&W van Sliedrecht een bezoek aan het Sliedrechts Museum. Zij bezochten de expositie over de watersnoodramp en vooral gingen zij in gesprek met mensen die de watersnood hebben meegemaakt. Het werd een gezellige middag, waarin iedereen een goede indruk kreeg hoe de wateroverlast is ervaren in die tijd. 
De expositie is in ieder geval nog te zien a.s. woensdag 1 februari en zaterdag 4 februari. Bij grote belangstelling wordt hij verlengd.
Het museum is open van 14.00 - 17.00 uur.

lees meer