Verborgen schatten
6748586

Ben jij de speurneus die raadsels weet op te lossen?
Kom dan naar het Sliedrechts Museum!

In de tentoonstelling over ‘100 jaar raadhuis’ liggen ‘verborgen schatten’, die jij moet zien te vinden. Dat betekent dat je goed moet zoeken natuurlijk. En als je alle ‘schatten’ gevonden hebt, kan je het raadsel oplossen! Deze expositie duurt tot 25 november 2023.

Of zoek je liever naar de geschiedenis van Sliedrecht? Ook daarvoor hebben we een speurtocht ontwikkeld. Als je die goed volgt, kom je meteen meer te weten over ons mooie dorp. De Tijdlijn van Sliedrecht is een vaste expositie in ons museum.

Neem je ouders of grootouders gezellig mee. Voor hen is er ook veel te zien in het museum. Of misschien kunnen ze samen met jou de speurtocht doen!

Het museum is geopend op de woensdag- en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur. Ben je jonger dan 12 jaar? Dan betaal je slechts 1 euro entreegeld. Voor iedereen ouder dan 12 jaar is het entreegeld 2 euro.

Het museum vind je aan de Kerkbuurt 99-101.

Deel dit bericht:

Kerstman B

Sliedrechts Museum gehuld in winterse sferen

30-11-2023

Vanaf zaterdag 2 december is het Sliedrechts Museum gehuld in winterse sferen. Daarmee omarmt ze de gezelligheid van de winter met sfeerbeelden en activiteiten voor de jeugd.

lees meer
Ontvangst cheque Rotaryclub Sliedrecht e.o. oktober 2023

Sliedrechts Museum ontvangt € 750,00 van Rotaryclub Sliedrecht e.o.

28-10-2023

Uit handen van plaatsvervangend voorzitter Piet van Houwelingen van Rotaryclub Sliedrecht e.o. ontving het Sliedrechts Museum een cheque van € 750,-. Een gebaar, waar het museum heel blij van wordt.

lees meer
Soli in museum bij overdracht   14

Sliedrechts Museum ontvangt 100 jaar oud gerestaureerd vaandel van Christelijke Oratorium Vereniging (COV) Soli Deo Gloria

17-09-2023

Op zaterdag 16 september vond de officiële overhandiging plaats van het 100 jaar oude, gerestaureerde vaandel van COV Soli Deo Gloria, samen met drie dozen prachtige archiefstukken van het koor. Na een welkomstwoord door voorzitter Joost Verhoef van het Sliedrechts Museum, kreeg voorzitter Cees Meijer van de COV het woord. Hij vertelde de historie van het vaandel gedurende de afgelopen eeuw. Vroeger werd het vaandel meegenomen met optredens. De prijzen die met wedstrijden werden gewonnen, meestal lauwerkransen of medailles, werden op het vaandel bevestigd. In de loop der tijd raakte het vaandel hierdoor beschadigd en het moest twee keer worden opgeknapt. Uiteindelijk werd het vaandel niet meer gebruikt en belandde op de zolder van de Grote Kerk. Tijdens het 100-jarig jubileum van Soli Deo Gloria, in 2019, werd het nog een keer tevoorschijn gehaald, maar het doek was zwaar beschadigd. Het is daarna in bruikleen gegeven aan het Sliedrechts Museum.

lees meer