Wat nog een plan was, is inmiddels uitgevoerd

Mede door o.a. een grote gift van Stichting De Kaai is het voormalig Raadhuis (nummer 99) inmiddels voorzien van luchtcirculatie, meer isolatie en zonnepanelen.

Met corona is de ventilatie nog belangrijker geworden. Nu kunnen wij op een nog meer verantwoorde wijze onze vrijwilligers en bezoekers ontvangen. Bij de verbouwing van pand nummer 101 is al rekening gehouden met de luchtcirculatie en de zonnepanelen.

Er is inmiddels ook een start gemaakt met de opnames van de tentoonstelling “Naar de dokter”. Filmmaker Dick van den Berg heeft inmiddels samen de zusters Adriana en Cornelia de expositie voor het nageslacht in korte video’s vastgelegd.
De korte video’s zullen straks te zien zijn op de website en verdere promotie.

De exposite zal na opening van het museum nog te bewonderen zijn tijdens de zomervakantie. Hierna wordt er plaats gemaakt voor een expositie over De Bonkelaar, met foto’s en ander materiaal. Zo wordt De Bonkelaar als beleving teruggebracht.

Deel dit bericht:

Nu in het museum: ‘De schilders van de Biesbosch’

12-06-2022

Op 4 juni jl. is de expositie ‘De schilders van de Biesbosch’ geopend In het Sliedrechts Museum. Het toont een selectie van schilderijen uit het gelijknamige boek dat recent is verschenen bij uitgeverij WBooks.

lees meer

Drukbezochte KUNST expositie in het Sliedrechts Museum

19-04-2022

Het was zaterdag, 16 april jl. een drukte van belang in het Sliedrechts Museum. De 2e KUNST expositie in een reeks van 5, werd geopend. Alle kunstenaars waren aanwezig, veelal vergezeld van familie en vrienden.

lees meer

Nieuwe kunstexpositie in het Sliedrechts Museum

10-04-2022

Na de grote belangstelling voor de 1e kunstexpositie in het Sliedrechts Museum, is nu de beurt aan de volgende zes kunstenaars.
Van 16 april t/m 22 mei zijn hun kunstwerken te bewonderen in het museum.

lees meer