Wat nog een plan was, is inmiddels uitgevoerd

Mede door o.a. een grote gift van Stichting De Kaai is het voormalig Raadhuis (nummer 99) inmiddels voorzien van luchtcirculatie, meer isolatie en zonnepanelen.

Met corona is de ventilatie nog belangrijker geworden. Nu kunnen wij op een nog meer verantwoorde wijze onze vrijwilligers en bezoekers ontvangen. Bij de verbouwing van pand nummer 101 is al rekening gehouden met de luchtcirculatie en de zonnepanelen.

Er is inmiddels ook een start gemaakt met de opnames van de tentoonstelling “Naar de dokter”. Filmmaker Dick van den Berg heeft inmiddels samen de zusters Adriana en Cornelia de expositie voor het nageslacht in korte video’s vastgelegd.
De korte video’s zullen straks te zien zijn op de website en verdere promotie.

De exposite zal na opening van het museum nog te bewonderen zijn tijdens de zomervakantie. Hierna wordt er plaats gemaakt voor een expositie over De Bonkelaar, met foto’s en ander materiaal. Zo wordt De Bonkelaar als beleving teruggebracht.

Deel dit bericht:

Veel bezoekers tijdens de Open Monumentendag

18-09-2021

Op zaterdag 11 september was het museum de hele dag geopend in verband met de Open Monumentendag.

lees meer

Bezoek het Sliedrechts Museum tijdens de Open Monumentendag zaterdag 11 september

09-09-2021

Ook tijdens de Open Monumentendag aanstaande zaterdag opent het Sliedrechts Museum haar deuren. Voor een ieder die nog nooit in het museum is geweest, is dit een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen. 

lees meer

Sliedrechts Museum is weer open

24-06-2021

Woensdagmiddag 23 juni jl. heeft burgemeester Jan de Vries samen met voorzitter Joost Verhoef het Sliedrechts Museum heropend. Voorafgaande aan de openingshandeling hield de voorzitter ten overstaan van een groep genodigden en vrijwilligers een toespraak, gevolgd door een komische act van de bekende Sliedrechter Wout van Rees.

lees meer