Wat nog een plan was, is inmiddels uitgevoerd

Mede door o.a. een grote gift van Stichting De Kaai is het voormalig Raadhuis (nummer 99) inmiddels voorzien van luchtcirculatie, meer isolatie en zonnepanelen.

Met corona is de ventilatie nog belangrijker geworden. Nu kunnen wij op een nog meer verantwoorde wijze onze vrijwilligers en bezoekers ontvangen. Bij de verbouwing van pand nummer 101 is al rekening gehouden met de luchtcirculatie en de zonnepanelen.

Er is inmiddels ook een start gemaakt met de opnames van de tentoonstelling “Naar de dokter”. Filmmaker Dick van den Berg heeft inmiddels samen de zusters Adriana en Cornelia de expositie voor het nageslacht in korte video’s vastgelegd.
De korte video’s zullen straks te zien zijn op de website en verdere promotie.

De exposite zal na opening van het museum nog te bewonderen zijn tijdens de zomervakantie. Hierna wordt er plaats gemaakt voor een expositie over De Bonkelaar, met foto’s en ander materiaal. Zo wordt De Bonkelaar als beleving teruggebracht.

Deel dit bericht:

Interactief bezoek aan het Sliedrechts Museum

2-12-2021

Woensdag 1 december is buurtwerker Yannick Hurkmans voor het project Ontmoetingen Online op bezoek geweest in het Sliedrechts Museum. Dit project is opgestart door de welzijnsorganisatie Servanda Sociaal Werk. 

lees meer

Cyriel van Dijk op bezoek bij expositie De Bonkelaar

28-11-2021

Zaterdag 20 november was de eerste directeur van de Bonkelaar, Cyriel van Dijk, op bezoek in het Sliedrechts Museum om de expositie over de Bonkelaar te bekijken.
Hij was daar samen met Piet Mostert, die hem indertijd als directeur opvolgde. 

lees meer

Anne de Vriesschool op bezoek in Sliedrechts Museum

18-11-2021

Op 18 november was groep 5 van de Anne de Vriesschool op bezoek in het Sliedrechts Museum. Zij maakten gebruik van de voucher die aan alle Sliedrechtse scholen is verstrekt, waarmee ze het museum kunnen bezoeken.

lees meer