de kamer van de burgemeester
Kamer burgemeester

Hier huisde tussen 1853 en 1923 de burgemeester.
De Sliedrechtse burgemeesters die in deze kamer gewerkt hebben zijn:
- J.A. van Hattem tussen 1844 en 1883.
Deze burgemeester was tevens gemeentesecretaris en heeft een poosje in het onderhuis gewoond. Al spoedig verhuisde de burgemeester naar Kerkbuurt 154 (tegenover de kerk), het huis van wijlen zijn vader en voorganger, Gerardus van Hattem. Deze had in 1825 de titel van burgemeester gekregen en is dit gebleven tot zijn aftreden in 1844. Hij was de eerste burgemeester van Sliedrecht en werd bijgestaan door twee assessoren en vijf schepenen. Pas in 1851 kwam na verkiezingen de eerste gemeenteraad met
wethouders en raadsleden. In 1844 werd bij Koninklijk Besluit zijn zoon benoemd als opvolger.
- J.A. van Haaften tussen 1884 en 1895 (afgetreden)
- S.E. Ypey tussen 1895 en 1916 (overleden)
- J.A. Drijber vanaf 1917 tot de sluiting van het gemeentehuis. Drijber is in 1931 met pensioen gegaan.
In een kleine kamer, aan de overzijde van de gang zat de bode. In deze ruimte was in de muurkasten ook het gemeentelijke archief ondergebracht. Het onderhuis was met een trap bereikbaar vanuit de bodekamer.

SSM-Gebouw

vanaf de opening van het museum op 6 juli.

wissel expositie

Werkzaamheden van de H.V.S. en De Stamboom.
Archeologische vondsten tijdens de nieuwbouw.

gezondheidszorg in Sliedrecht.

wissel expositie

Houdt de website goed in de gaten, want de komende expositie zal gaan over de Gezondheidszorg in Sliedrecht.

het winkeltje van Boer

doorlopende expositie

In vroegere tijden was dit winkeltje tegenover het huidige baggermuseum gevestigd.