Het Sliedrechts Museum is een plek waar jong en oud terecht kan om de historie van Sliedrecht en omgeving te leren kennen.
In 1964 is het museum ontstaan door giften van de oprichters; ir. W.A. Bos, J.B.A. Visser en F. Volker.
De giften van destijds worden beheerd door de Stichting Vrienden van het Sliedrechts Museum.
Het museum is een vrijwilligersorganisatie, zonder betaalde functies.
Wel maakt het museum enkele uren per maand gebruik van de expertise van een professioneel conservator en worden vrijwilligers in de gelegenheid gesteld
cursussen te volgen op museaal gebied.
Gevestigd in een van de mooiste gebouwen van Sliedrecht zijn we als bestuur van Stichting Sliedrechts Museum hard aan het werk om de historie van Sliedrecht op een nieuwe en eigentijdse manier vorm te geven.
Om dit te kunnen doen wordt een uitbreiding achter het museum gerealiseerd, waarin ook het Historisch Platform Sliedrecht een onderkomen krijgt.
Daarnaast is er een nieuwe vaste tentoonstelling ontworpen waarin de historie van Sliedrecht overzichtelijk, aantrekkelijk en eigentijds wordt weergegeven in de "De Tijdlijn";.
De Tijdlijn wordt vervolgens de leidraad voor vernieuwing van de reeds bestaande
tentoonstelling.
Met De Tijdlijn schudden we ons ietwat stoffige imago van ons af en worden we een museum van deze tijd.
Onze normale kosten worden gesponsord door de Stichting Vrienden van het Sliedrechts Museum en een subsidie van de Gemeente Sliedrecht.
Om de nieuwe plannen te realiseren zijn extra middelen nodig.
Daarom richten wij ons tot u.
Als betrokken (oud) Sliedrechter willen we u de mogelijkheid bieden om mee te helpen de geschiedenis van Sliedrecht levend te houden.
Het museum heeft een exclusieve "Club van 100" opgericht, waar u als persoon lid van kunt worden voor 100 euro per jaar.
Voor uw contributie krijgt u een vermelding in ons jaarverslag, een jaarkaart voor gratis toegang tot het Museum en organiseert het museum 1x per jaar een
bijeenkomst speciaal voor Clubleden.
Wij gebruiken de contributiegelden voor nieuwe aanpassingen en de lopende exposities.
De andere mogelijkheid die wij bieden, is een eenmalige bijdrage voor de realisatie van de Tijdslijn, het rolstoeltoegankelijk maken van het Raadhuis, de herinrichting van de Raadszaal en de Bibliotheek. Hiervoor krijgt u een vermelding in ons jaarverslag en gedurende een jaar een vermelding in het museum.
Uiteraard kunt U ook van beide mogelijkheden gebruik maken.
Het Museum heeft een ANBI-status. Giften kunnen dus fiscaal aftrekbaar zijn.