Expositie ‘100 jaar raadhuis’ in het Sliedrechts Museum
Foto expositie   1

Op 26 augustus start in het Sliedrechts Museum de expositie rondom het 100-jarig bestaan van het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein.
De expositie laat een beeld zien van de geschiedenis van het raadhuis en van de instanties die er in de loop van de jaren in waren gevestigd. Er zijn o.a. trouwfoto’s te zien.

VRAAG: Bent u er getrouwd? Of zijn uw ouders of grootouders er getrouwd? Neem dan een trouwfoto mee waarop (een deel van het interieur of exterieur van) het raadhuis te zien is. We hopen zo een mooie verzameling te krijgen van de vele mensen die in de loop van de afgelopen 100 jaar in het raadhuis hun ‘ja-woord’ aan elkaar hebben gegeven. Ze krijgen een plekje in de expositie.

Voor degenen die een trouwfoto meenemen is het bezoek aan het museum gratis. Vanzelfsprekend krijgt u de foto na afloop van de expositie retour.

In 1923 werd het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein in gebruik genomen. Toenmalig burgemeester Drijber was de aanjager van de nieuwbouw. Het oude raadhuis aan de Kerkbuurt, waar nu het Sliedrechts Museum is gevestigd, was te klein geworden.
Onder grote belangstelling vond de officiële opening plaats en het raadhuis werd daarna meteen in gebruik genomen. Op 3 april vond het eerste huwelijk plaats in de trouwzaal.
Ook de plaatselijke politie, de brandweer en de Belastingdienst vonden onderdak in het nieuwe gebouw.
Inmiddels zetelt de gemeente in het gemeentekantoor aan de Industrieweg. De trouwzaal wordt nog wel als zodanig gebruikt.

Deel dit bericht:

Leo Lanser

Vormgever en fotograaf Leo Lanser exposeert in het Sliedrechts Museum

16-03-2024

Het Sliedrechts Museum kondigt met trots de komende expositie aan van fotograaf en vormgever Leo Lanser. Vanaf woensdag 27 maart tot en met zaterdag 20 april is het werk van Leo Lanser te zien.

lees meer
Foto Jan Koopmans

Bijzondere lezing Ad den Besten over verzetsstrijder Jan Koopmans in Sliedrechts Museum

10-04-2024

Op zaterdag 20 april en op donderdag 2 mei organiseert het Sliedrecht Museum een bijzondere lezing, waarin Ad den Besten het leven van verzetsheld Jan Koopmans zal belichten. Koopmans is geboren in Sliedrecht en heeft een indrukwekkende geschiedenis achtergelaten die nog altijd relevant is.

lees meer
Bezoekers Opstapbus in Sliedrechts Museum 13 3 2024   2

Uitstapje OpStapBus Capelle a/d IJssel naar Sliedrechts Museum

14-03-2024

Woensdag 13 maart ontving het Sliedrechts Museum acht geïnteresseerde bezoekers die met de OpStapBus uit Capelle a/d IJssel een bezoekje kwamen brengen.

lees meer