Sliedrechts Museum gehuld in winterse sferen
Gedekte tafel in de raadzaal

Kom gezellig naar het Sliedrechts Museum!

Vanaf zaterdag 2 december is het Sliedrechts Museum gehuld in winterse sferen. Daarmee omarmt ze de gezelligheid van de winter met sfeerbeelden en activiteiten voor de jeugd.

In de winters van vroeger lag er iedere winter ijs en sneeuwde het vaak. Sneeuwpoppen maken dus, schaatsen op de sloten en soms zelfs op de dichtgevroren rivier! Voor de jeugd van tegenwoordig lang niet zo vanzelfsprekend meer. Kom kijken naar sfeerbeelden op de film ‘over de befaamde molentochten en bekijk de sfeerfoto’s van vroeger.

Dat alles in de warme omgeving van het museum. Een heuse ‘koek en zopie’ kraam is opgesteld waar bezoekers een beker warme chocolademelk en een plak koek aangeboden krijgen. Voor de kinderen liggen er op 2 december pietenmaskers en kleurplaten van Sint en Piet. Natuurlijk ontbreken dan de kruidnoten niet.

Joost Verhoef, voorzitter van het museum: ‘In deze donkere dagen van het jaar is het juist van belang om elkaar te ontmoeten en te genieten van de warme sfeer. Het museum staat dan ook in het teken van warmte, traditie en het samenbrengen van de gemeenschap’.

Kerstbomen, een prachtige oude arrenslee, oude schaatsen, en nog veel meer objecten uit het verleden versieren het museum; voor de kinderen is er de hele maand een grabbelton en vanaf 9 december een speurtocht; in de raadzaal staat een mooie gedekte tafel met servies van vroeger; kinderen kunnen op de foto met de kerstman. En tenslotte komt een oude traditie terug: Op zaterdag 30 december wordt getoond hoe vroeger de poverpotten werden gemaakt waarmee de kinderen langs de deur gingen en het bekende lied zongen. Een oude Sliedrechtse traditie.

En er is nog veel meer te beleven in deze maand. Houd de berichtgeving in de gaten en kom gezellig naar het museum aan de Kerkbuurt 99-101 te Sliedrecht. Openingstijden zijn woensdagmiddagen en zaterdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur.

Op 16 december, tijdens de kerstbraderie, is het museum geopend van 10.00 - 17.00 uur.

Entreeprijzen zijn € 2,- voor volwassenen, € 1,- voor kinderen en € 1,- voor museumjaarkaarthouders.

 

Deel dit bericht:

Leo Lanser

Vormgever en fotograaf Leo Lanser exposeert in het Sliedrechts Museum

16-03-2024

Het Sliedrechts Museum kondigt met trots de komende expositie aan van fotograaf en vormgever Leo Lanser. Vanaf woensdag 27 maart tot en met zaterdag 20 april is het werk van Leo Lanser te zien.

lees meer
Foto Jan Koopmans

Bijzondere lezing Ad den Besten over verzetsstrijder Jan Koopmans in Sliedrechts Museum

10-04-2024

Op zaterdag 20 april en op donderdag 2 mei organiseert het Sliedrecht Museum een bijzondere lezing, waarin Ad den Besten het leven van verzetsheld Jan Koopmans zal belichten. Koopmans is geboren in Sliedrecht en heeft een indrukwekkende geschiedenis achtergelaten die nog altijd relevant is.

lees meer
Bezoekers Opstapbus in Sliedrechts Museum 13 3 2024   2

Uitstapje OpStapBus Capelle a/d IJssel naar Sliedrechts Museum

14-03-2024

Woensdag 13 maart ontving het Sliedrechts Museum acht geïnteresseerde bezoekers die met de OpStapBus uit Capelle a/d IJssel een bezoekje kwamen brengen.

lees meer